Turizme ziftli tehdit

Turizme ziftli tehdit

19 Haziran 2017 Pazartesi 23:12
Turizme  ziftli  tehdit
Alanya’da yaşayan ve tatile gelen bir grup gittikleri Yeşilöz sahilinde şok yaşadılar. Denize giren Ruslar, ayaklarının zifte benzer petrol atıklarına bulandığını gördü. Tepkilerini sosyal medyadan duyurarak yardım isteyen Ruslar, Aytemiz petrol dolum tesisinden şüphe ettiklerini belirttiler. ALTİD Başkanı Burhan Sili de “Derhal önlemlerinin alınması gerek. Yoksa turizm açısından çok büyük sıkıntılar doğurur. Olayın ne olduğu ve nereden kaynaklandığına yönelik araştırma yapacağız” dedi.
 
DENİZ PETROLE BULANDI 
Alanya’nın Yeşilöz Mahallesi’nde deniz kıyısı petrol atıklarına bulandı. Yüzmek için bölgeye giden Rus vatandaşlar, denize girince şok yaşadılar. Ayaklarının, ellerinin, terlik ve mayolarının kapkara petrol atığına bulandığını gören Ruslar, bölgeyi terk etti. Tepkisini sosyal medyadaki bir gruptan duyuran Yulia Roshchina isimli Rus vatandaşı, yetkililerin bir an önce duruma el atmasını istedi. Yulia Roshchina’nın gönderisine yüzlerce yorum gelirken, çok sayıda paylaşım yapıldı. Ruslar, yorumlarında yetkililere durumu bildirdiklerini vurgulayarak “Kontrol ve temiz olduğunu söylediler. Acaba nerede kontrol?”, “Sorun yok diyorlar. Biz kör müyüz?”, “Kleopatra’nın sahilinde de böyle oluyor”  ifadelerini kullandılar. 
SİLİ: OLAYI ARAŞTIRACAĞIZ
Petrole bulanmış mayo ve terliklerini çöpe atmak zorunda kalan Ruslar, Uğrak'ta Aytemiz Petrol tarafından yapılan petrol dolum istasyonunun çevreye ve turizme zarar vermesinden endişe edildiğine yönelik Uğrak Mahalle Muhtarı Muzaffer Karadağ’ın eski bir açıklamasını da paylaştılar. Konu üzerine açıklamalarda bulunan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, “Bugüne kadar Aytemiz’den kaynaklanan böyle bir şey yoktu. Ama varsa bile bunun önlemlerinin derhal alınması lazım. Nereden kaynaklandığına yönelik net bir bilgi yok. Ümit ediyorum ki oradan değildir. Oradan ise önlemlerinin alınması gerek. Yoksa turizm açısından çok büyük sıkıntılar doğurur. Olayın ne olduğuna yönelik araştırma yapacağız” dedi. 
Son Güncelleme: 19.06.2017 23:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81