Turizme 'Kabak sanatı' katkısı

Alanya ve Çevresi Su Kabağı Geliştirme Projesi başlatıldı. Turizme katkı sağlayacak proje kapsamında ekilecek 30 bin tohumdan ilk 10 bini toprakla buluştu.

Turizme 'Kabak sanatı' katkısı

Alanya ve Çevresi Su Kabağı Geliştirme Projesi başlatıldı. Turizme katkı sağlayacak proje kapsamında ekilecek 30 bin tohumdan ilk 10 bini toprakla buluştu.

20 Mart 2017 Pazartesi 20:42
Turizme 'Kabak sanatı' katkısı
Alanya Kent Konseyi’nin hazırladığı, Turuncu Medya’nın katkılarıyla yapılan, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Karayolları Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Bir Alanya’mız Var Derneği’nin desteklediği “Alanya ve Çevresi Su Kabağı Geliştirme Projesi” tohum ekimi Alanya Belediyesi Fidan ve Çiçek Üretim Merkezi’nde yapıldı.

“30 BİN TOHUM TOPRAKLA BULUŞACAK”
Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in de katıldığı etkinlikte konuşan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, bu proje ile unutulmaya yüz tutmuş su kabağı yetiştiriciliği ve sanatını yeniden halka anlatmak ve uygulama yapmak istediklerini söyleyerek, “Turizm şehri Alanya’mızda sokaklarda ve parklarda sembolik olarak su kabaklarını yetiştirmek istiyoruz. Ayrıca mahallelerde yetiştiriciliğin yaygınlaşmasını sağlayarak maddi kazanç elde edilmesini hedefliyoruz. Şu anda elimizde 30 bin seçkin tohum var. Bunun 10 binini Alanya Belediyesi’ne teslim ettik. Ekimini başlattığımız bu tohumlar fidan halini aldıktan sonra köylülere, halkımıza ve turizmcilerimize dağıtacağız. Projenin devamında tüm Türkiye’deki kabak süsleme ustalarıyla Alanya’da bir çalışma (workshop) yapacağız. Birkaç gün sürecek bu çalışmada halkımıza, öğrencilerimize, yerleşik yaşayan yabancılarımıza ve bölgemizde tatil yapan turistlere ücretsiz kabak süsleme eğitimleri vereceğiz” dedi.
Son Güncelleme: 20.03.2017 21:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81