Turizmde 'Kurtulmuş' dönemi

Turizmde 'Kurtulmuş' dönemi

19 Temmuz 2017 Çarşamba 22:35
Turizmde 'Kurtulmuş' dönemi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın görüşmesinden kabinede 'revizyon' kararı çıkarken,  Alanya'da gözler iki bakanlığa çevrilmişti. Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı görevini sürdürürken, Alanya'nın en çok merak ettiği bir diğer bakanlık Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda ise değişikliğe gidildi. Uzun süre görev yaptığı Milli Eğitim Bakanlığı görevinin ardından son revizyonda Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine atanan Nabi Avcı, yeni kabinede kendisine yer bulamadı. Avcı'nın yerine ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Başbakan eski Yardımcısı Numan Kurtulmuş atandı.
'ÇALIŞTAY DEVAM ETTİRİLMELİ'
Kurtulmuş'un Turizm Bakanı olarak atanmasını değerlendiren Alanyalı turizmciler Kurtulmuş atamasının camiaya hayırlı olması temennisinde bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun kabinede ki yerini korumasından dolayı da çok mutlu olduklarını belirten Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Yeni Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş'tan beklentilerimiz öncelikle devam eden çalışmalar var. Bu çalışmaların devam edeceğine inanıyoruz. Turizmin ve kaynak pazarlığının çeşitlendirilmesi anlamnında bir çaba vardı bu çabanın devam edeceğine inanıyoruz. Yıl sonunda bir çalıştay var bu çalıştayın kesintisiz devam etmesini ümit ediyoruz. Özellike kamu sektör işbirliği açısından da çok önemli bir çalıştay. Türkiye'nin turizminin tartışılacağı bir çalıştay. Sayın bakanımız buna destek verecektir. Yeni bakanımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz" diye konuştu.
'DAHA UZUN SÜRE GÖREV YAPMALI'
Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu, ise "Sektöre inşallah iyi olur. Böyle sık turizm bakanı değiştirmek çok istenilen bir şey değil. Biri tam işi öğreniyor, tam öğrendiğinde değişiyor. En çok değişen bakanlık turizm bakanlığı. Oysa bu bakanlıkta öyle rast gele bir bakanlık değil ekonomiye büyük oranda döviz kazandıran bir sektör. Onun buraya seçilecek olan bakanların daha uzun süre görev yapmalarını arzu ediyoruz. Birde seçilecek olan bakanların meslekten anlayan en azından turizmci veya ekonomiden anlayan kişilerden oluşması biz turizmciler için büyük avantaj olur. Yeni seçilen bakanımızı tebrik ediyoruz. Görevinde başarılar diliyoruz. Turizm camiamıza hayırlı olsun" dedi.
'TAKİP EDEMİYORUM'
Artık hükümeti takip edemediğini belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, "Nasıl olur bilmiyorum. Bu konuyla ilgili herhangi bir yorumum yok. Kaç yılda kaç turizm bakanı değişti takip edemiyoruz. Nabi Avcı geleli 2 yıl bile olmadan değişti. Şimdi Numan Kurtulmuş geldi. Benim bu konuda söyleyecek herhangi birşeyim yok. Tam insanlar sektöre alışıyorlar ondan sonra da değiştiriliyorlar" diye konuştu. - Mert CANTÜRK 
 
Son Güncelleme: 19.07.2017 22:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81