Yerli turiste erken rezervasyon uyarısı

2018 erken rezervasyonlarını değerlendiren tuizmciler, bu yıl artan yurt dışı talebi nedeniyle iç pazar müşterisinin sezonda yer bulmasının zorlaşacağı fiyatların yüksek olacağı uyarısında bulunuyor.

Yerli turiste erken rezervasyon uyarısı

2018 erken rezervasyonlarını değerlendiren tuizmciler, bu yıl artan yurt dışı talebi nedeniyle iç pazar müşterisinin sezonda yer bulmasının zorlaşacağı fiyatların yüksek olacağı uyarısında bulunuyor.

08 Ocak 2018 Pazartesi 20:59
Yerli turiste erken  rezervasyon uyarısı

Bu yıl Rusya'nın yanı sıra, İngiltere başta olmak üzere, yurt dışından talebin yüksek olacağına dair genel bir kanı var. Yurt içi erken rezervasyonlarını Sabah'tan Betül Alakent'e değerlendiren turizmciler, yurt dışından oluşan talep nedeniyle yerli turistin sezonda yer bulmakta zorlanacağı ve fiyatların yüksek olacağını belirterek, ''tatilinizi erkenden alın'' uyarısında bulunuyor.
OSMAN AYIK: TATİLİNİ ERKN ALMAYAN YER BULAMAYABİLİR''
Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, erken rezervasyonun yerli turiste ciddi avantajlar sunduğunu hatırlatarak, "Bu kampanya fiyat avantajının yanı sıra turiste istediği yerde tatil yapma fırsatı da sunuyor. Özellikle bu yıl yabancı pazarlarda rezervasyonlar çok iyi gidiyor. Yabancı turist sayısında gelecek yıl ciddi bir artış yaşanacağını düşünüyoruz. Tatilini erken almayan yerli turist yer bulmakta zorlanabilir" dedi. Erken rezervasyona talebin her yıl arttığını aktaran Osman Ayık, bu sayıyı 10 milyona çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.
ONARAN: YERLİ TURİST İKİ KATI ÖDEME YAPSA DA YER BULAMAZ''
Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran ise erken rezervasyonun bu yıl daha çok önem kazandığını belirterek, "Oteller geçen yıl son dakikaya kadar yerli müşteriye satış yapıyordu. Ancak bu yıl yurtdışı pazarlardan gelen rezervasyonları çok iyi. Yerli turist iki katı ödeme de yapsa otel dolduysa yer bulamaz. Bu nedenle bir an önce rezervasyonunu yaptırmalı" dedi. Bu yıl tatil sezonunun uzayacağını anlatan Onaran, "Mayıs başı talep daha çok Akdeniz'e. Sezonda ise Ege'de ciddi bir hareketlilik var. Erken rezervasyon satışlarımız geçen yıla göre yüzde 25-30 artış kaydetti."

FİGEN ERKAN: ERKEN REZERVASYON TALEBİNDE YÜZDE 70 ARTIŞ VAR
Jolly Tur Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Figen Erkan da, erken rezervasyonun önemine dikkat çekerek, "Bugüne kadar yüzde 50 indirim fırsatı vardı, şimdi bu oran yüzde 45 olacak. Hâlâ ciddi indirimler var" diye konuştu. Erkan, bu yıl erken rezervasyon satışlarının geçen yılın aynı dönemine oranla yurtiçinde yüzde 70, Kıbrıs ve yurtdışında da yüzde 50 arttığını söyledi. Erkan, "Mevcut kampanyaya ek bonuslulara yüzde 5 indirim sunuyoruz. Yerli turistin erken rezervasyon bilinci arttı. Bunun avantajlarını görüyorlar" ifadelerini kullandı. Talebin Ege ve Akdeniz'de başabaş gittiğini anlatan Erkan, "Ege yüzde 45, Akdeniz yüzde 55 olarak şekilleniyor" dedi.
SUAT ÖZBEK: NİSAN VE EYLÜL DAHA MÜSAİT
Etstur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek, 2018'e yönelik erken rezervasyon kampanyalarında yüzde 60'lık bir artış yaşandığını ancak bunun yüzde 10-15 seviyelerine geri geleceğini söyledi. "Sezonda satın almaya alışkın bir kitlenin de erken rezervasyon kampan- yalarına katılıp dilediği otelde yer bulduğunu, yüksek indirim oranlarından ve kampanya başlangıç fiyatlarından faydalandığını gözlemliyoruz" diyen Özbek, sektörün yerli turisti nisan-mayıs veya eylül-ekim gibi müsaitliğin daha elverdiği dönemlere yönlendirmesi gerektiğini belirtti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81