'Vize kolaylaşsa Hindistan'dan gelenler 2019'da 2'ye katlanır'

Kültür ve Turizm Bakanlığı Hindistan Tanıtma Müşaviri Deniz Ersöz Hindistan'ı ülkedeki gelişmeleri ve Türkiye'nin pazardaki yerini turizmgazetesi'ne değerlendirdi.

'Vize kolaylaşsa Hindistan'dan gelenler 2019'da 2'ye katlanır'

Kültür ve Turizm Bakanlığı Hindistan Tanıtma Müşaviri Deniz Ersöz Hindistan'ı ülkedeki gelişmeleri ve Türkiye'nin pazardaki yerini turizmgazetesi'ne değerlendirdi.

15 Ekim 2018 Pazartesi 20:50
'Vize kolaylaşsa Hindistan'dan  gelenler 2019'da 2'ye katlanır'

 “Hindistan birkaç yıldır yıllık % 7 büyüyen bir ülke. Bu durum turizme de yansıyor” diyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Hindistan Tanıtma Müşaviri Deniz Ersöz,  bu ülkeden yurtdışına çıkışların şimdi 28 milyon olduğunu, 2020’de 35 ile 50 milyon olarak gerçekleşmesinin öngörüldüğünü söyledi.
 Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destek ve katkıları ile TravelShop Turkey’in Hindistan’ın 6 şehrinde gerçekleşen Destination Turkey B2B Workshoplarını ilk günden itibaren Türkiye’den gelenlerle birlikte oldu.
 Türkiye’den gelenleri ile Hindistan’dan organizasyonlara katılanlar arasında köprü işlevi gören Ersöz, yaptığı konuşmalarda da her iki tarafı iki Pazar arasında gelişen ilişkilerde turizmin önemini ve bunun önümüzdeki döneme yansımaları konusunda bilgilendirdi.
Hindistan’ın 6 şehrinde yapılan ve her birine yüzlerce  seyahat acentesi ve tur operatörünün katıldığı toplantılardan Deniz Ersöz’den Hindistan pazarını değerlendirmesini istedik.
 Ersöz, Türkiye’nin Hindistan pazarında ; MICE, kültür turları ve düğün gibi turizm çeşitleri konusunda şansı yüksek bir destinasyon olduğunu  söyledi.
 İşte Kültür ve Turizm Bakanlığı Hindistan Tanıtma Müşaviri Deniz Ersöz’ün her alanda olduğu gibi turizmde de yükselen Pazar konumundaki Hindistan ile ilgili değerlendirmeleri:
Türkiye’nin Hindistan pazarında ; MICE, kültür turları ve düğün gibi turizm çeşitleri konusunda şansı yüksek bir destinasyondur.
 Hint turistlerin yüksek harcama yapma potansiyelinin yanında Hindistan pazarının ülkemiz turizmi için en önemli özelliği Hint turizminin yüksek sezonun bizim düşük sezona gelmesidir.

12 ay boyunca belli bir düzeyde yurt dışı çıkışı olmasına karşın Ekim-Kasım ve Mart-Nisan-Mayıs döneminde Hindistan'da yurt dışı hareketi yükseliyor. İstanbul, Antalya ve hatta Bodrum'un  MICE ve düğün destinasyonu olarak bilinirliğinin arttırılması bu bölgelerdeki sezonu uzatma konusunda önemli bir avantaj sağlayabilir. 
Her ne kadar Hindistan'dan ülkemize direk uçuş sadece Delhi ve Mumbai'den günde birer uçuş olsa da Hint turistler ülkemize daha çok aktarmalı uçuşlar ile geliyor. Yakın zamanda direk uçuşlar bir şekilde arttırılabilirse 2018 yılında yakalanacak rakamlar 2019 yılında kolaylıkla iki katına çıkarılabilir. 
VİZE SORUNU
Vize şu an için Hint vatandaşlarının ülkemize gelmesindeki en büyük engel.
 Her ne kadar geçerli bir Schengen, ABD ve İngiltere vizesi olan Hint vatandaşları e vize yoluyla kolayca vize alabilse de, hem bahse konu vizelerin zor alınması hem de görece nüfusun küçük bir kısmının bu vizelere sahip olması dolayısı ile yüksek orandaki Hint vatandaşları e vizeden yararlanamıyor. 
 Hindistan'ın çok büyük bir coğrafya olması sebebiyle vize evraklarının Hindistan'da bulunan üç temsilciliğimize ulaşması da bazen uzun sürebiliyor. Delhi Büyükelçiliğimiz, Mumbai ve Haydarabad Başkonsolosluğu çalışanlarımız büyük bir özveri ile çalışmalarına karşın günlük olarak ancak belli sayıda vize verebiliyor.
Şu an için ülkemize Hint vatandaşlarının yüzde 70'i e vize ile yüzde 30'u da belge toplama yoluya alınabilen "klasik vize" ile ülkemize giriş yapıyor.
Çin Halk Cumhuriyeti, Endonezya, Malezya ve Güney Afrika gibi ülkelere uygulanan kapsamı genişletilmiş e vize sisteminin yakın zamanda Hindistan vatandaşları içinde uygulanma olanağı bulunabilirse 2019 yılında Hindistan'dan ülkemize gelen turist sayısı 300 binin üzerine rahatlıkla çıkabilir
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81