Turizme destek talebi

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, turizmden gelen Mehmet Ersoy’un Kültür ve Turizm Bakanı olmasının ardından turizmin genel durumunu değerlendirerek bir takım taleplerde bulundu. Çavuşoğlu, ÖTV’nin düşürülmesi, KDV’nin indirilmesi ve SGK düzenlemesinde iyileştirme gibi talepleri sıralarken, Türk tur operatörlerinin desteklenmesi gerektiğini de vurguladı.

Turizme destek talebi

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, turizmden gelen Mehmet Ersoy’un Kültür ve Turizm Bakanı olmasının ardından turizmin genel durumunu değerlendirerek bir takım taleplerde bulundu. Çavuşoğlu, ÖTV’nin düşürülmesi, KDV’nin indirilmesi ve SGK düzenlemesinde iyileştirme gibi talepleri sıralarken, Türk tur operatörlerinin desteklenmesi gerektiğini de vurguladı.

12 Temmuz 2018 Perşembe 22:17
Turizme destek talebi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ataması ve turizmin mevcut durumunu değerlendirip sektörde iyileştirmeler için bir takım taleplerde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanan Mehmet Ersoy’un turizmci olmasının sektöre umut olduğunu ve turizmciler olarak iyiye gidileceğinin göstergesi olarak yorumladıklarını belirten Çavuşoğlu, “Eski bakanımız Bahattin Yücel’den beri turizmci olan herhangi bir bakanımız yoktu. Kendisine direkt olarak ulaşabileceğiz, sorunları ve çözümleri ileteceğiz. Zaten çözümleri kendisi de biliyor. Dolayısıyla kendisi ile turizmciler çok daha iyi işler içerisinde olacak” dedi. 
BU YIL KAR ETMEK MÜMKÜN DEĞİL
Bu yılki turizm sezonunun gidişatını değerlendiren Çavuşoğlu, 2016 ve 2017 yıllarında yaşanan kriz nedeniyle fiyatların indirildiğini, bu fiyatların tekrar çıkmasının zaman alacağını belirtti. Euro ve dolar artsa da iç pazarda da bir düşüşün olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, petrol ve alkoldeki fiyat artışından dolayı her şey dâhil sisteminde kar edebilmek için zam yapılması gerektiğini ancak bu yıl ve önümüzdeki yıl kar edilmesinin pek mümkün gözükmediğini vurguladı. 
İYİLEŞTİRMELER YAPILMASI GEREK
Enflasyonun yüksek olmasından dolayı yeni zamların geleceğini söyleyen Çavuşoğlu, “Özellikle alkolde ve petrolde ÖTV’leri düşürülmesi KDV’nin indirilmesi gibi isteklerde bulunuyoruz. Bugün patates bile 6-7 liradan satılıyor. Bizim ana giderlerimiz otellerimizdeki yiyecek ve içecekler çok yüksek fiyatta. Onun için o ÖTV’lerin KDV’lerin özellikle turizm işletme belgeleri olanlar için kaldırılmasını her defasında dile getiriyoruz. SGK da bize çok büyük bir yük. Dolayısıyla iyileştirme yapılması gerekiyor” diye konuştu. 

TÜRKİYE’NİN GİDİŞATI İYİ, GÜVENİLİR
Son iki yıldır Türkiye’de yaşanan turizm krizinden dolayı rakip ülkelerin fiyatları artırdığını belirten Çavuşoğlu, “Bugün Bulgaristan bile bizden daha yüksek fiyata satar hale geldi. Bizim rakiplerimiz İspanya, Portekiz, Yunanistan. Özellikle şimdi onların fiyatı arttığından dolayı tekrardan Türkiye’ye bir dönüş var. Son 1-2 yıldır Türkiyemizin gidişatı iyi, güvenirliği iyi. Bunu güzel bir şekilde yurt dışında sergiliyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki yıl tur operatörleri buraya yönleniyor. Bu yıl yönlendirildi ama Avrupa’dan değil. Şu anki tur operatörlerinin ağırlığı Arap ve Rus. Türkiye’ye gelen operatörlerin %50’si neredeyse Rus” dedi. 
TÜRK TUR OPERATÖRLERİ DESTEKLENMELİ
Çavuşoğlu, Rusların ağırlıkta olmasının nedeninin Rusya’da çok fazla Türk tur operatörünün bulunması olduğunu ifade ederek diğer destinasyonlardan da Türk tur operatörlerinin çoğaltması, aynı zamanda yurt dışından Türkiye’ye yatırımcıların artırılması gerektiğini ve böylece Türkiye’ye yoğun bir şekilde turist gönderilebileceğini belirtti. Mevcut tur operatörlerinin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Türk tur operatörlerini Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy destekleyecektir. Çünkü onlar bizim olmazsa olmazımız. Diğer tur operatörleri en ufak şeyde bırakıp gidebiliyorlar ama Türk tur operatörleri ve Türkiye’de yatırım yapan Türk tur operatörlerinde böyle bir durum mevzubahis değil. Çünkü onlar Türkiye’ye devam etmek zorundalar” şeklinde konuştu. 
YÜKSEK YILDIZLI HD OTELLER TERCİH EDİLİYOR
Çavuşoğlu, Rusya’nın bu sene Türkiye için bir kurtuluş olduğunu ancak Avrupa’da, Almanya’da bir önceki aya göre bu ay düşüşün gözüktüğünü söyledi. Çavuşoğlu, “Temmuz ayına girdik. Avrupa’da çocuklu aile sayısı çok az genellikle yaşlı kesim. Onlar da bu sezonda Türkiye’ye hava sıcaklığından dolayı seyahat etmiyorlar. Gençler de okulun kapanıp açılma dönemi içerisinde seyahat ediyorlar. Şu an Alanya’da görmüş olduğumuz manzara da bu. Bir de şu var, mesela küçük yıldızlı otellere talep kalmadı. Büyük yıldızlı oteller de fiyatları 2016’dan beri aşağı çektikleri için hem iç pazarda hem dış pazarda yüksek yıldızlı,  her şey dahil oteller tercih ediliyor” dedi. – Melike Yıldırım – Tuğba İşli – Kader M. Erbay 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81