Turizmde HD terkedilmeli

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, turizmcilerin her şey dahil sistemini terketmesi gerektiğini belirtti.

Turizmde HD terkedilmeli

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, turizmcilerin her şey dahil sistemini terketmesi gerektiğini belirtti.

24 Aralık 2017 Pazar 17:48
Turizmde HD  terkedilmeli

MÜSİAD'ın 6. Hizmet Sektörü Toplantısı Antalya'da gerçekleştirildi. Turizm profesyonellerinin katıldığı toplandıta 'Türkiye Turizm Trendleri'ni tartıştı. Helal, gastronomi, sağlık turizmi gibi yeni turizm trendleri masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'yı Türkiye'de turizmin başkenti olarak gördüklerini söyledi. Kentin deniz ve kum konsepti olan Resort turizmi ile başarıyı yakaladığını söyleyen Karaloğlu, diğer alanlarda ise önemli eksiklikleri olduğunu söyledi.
"BU KONSEPTTEN ÇIKMALIYIZ"

Turizmin çeşitlendirmesinde önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Karaloğlu, "Herşey dahil toptancı yaklaşımı ile bir yere geldik ama bu konseptten artık turizmimizi çıkartmamız lazım" dedi. Toplantıya gelmeden önce internete 'Helal Turizm' diye girdiğinde İspanya otelleri çıktığını kaydeden Karaloğlu "Birileri 'helal turizm mi olur?' diye tartışırken dünyanın bu alanda çok ileri gittiğini görüyoruz" dedi.
50 MİLYON TURİST, 50 MİLYAR DOLAR GELİR
MÜSİAD Genel Başkan Vekili Mahmut Asmalı, Antalya'nın tarım, ticaret ve turizmin kalbinin attığı yerlerden biri olduğunu söyledi. Turizmde Türkiye'nin hedeflerinin büyük olduğunu belirten Asmalı "2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir hedefleniyor" dedi. Asmalı, helal kavramının sadece gıda üzerinden değil tüm alanda yaygınlaştırılması için çalıştıklarını söyledi. MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu Başkanı Sertip Akşahin ise 2030 yılında Müslüman nüfusunun 2.2 milyara ulaşacağını ve Türkiye'nin bu pazardan iyi bir giriş yapması arzusunda olduklarını kaydetti.

Son Güncelleme: 24.12.2017 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81