Turizmciye can suyu oldu

Turizmciye can suyu oldu

06 Eylül 2017 Çarşamba 20:02
Turizmciye can suyu oldu
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, 10 günlük tatil sürecinde Alanya genelindeki tüm tesislerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını ve bu doluluğun turizme bir can suyu olduğunu söyledi.
 
30 Ağustos Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı'nı da içine alan 10 günlük tatilde yüzleri gülen Antalya’nın Alanya ilçesindeki turizmciler, önümüzdeki günlerde turist sayısında ciddi düşüş yaşanacağını belirtti.
İç pazarın sezon açısından son derece önemli olduğunu hatırlatan ALTİD Başkanı Burhan Sili, bayram sürecinde Alanya genelindeki tüm tesislerin yüzde 100 doluluklara ulaştığını söyledi. Sili, "Bunun içerisinde küçük tesislerimiz yüzde 80’lerde kaldılar ama dediğim gibi Alanya’nın Okurcalar ve Kargıcak bölgesine kadar büyük yıldızlı tesislerimiz ve kapasiteli tesislerimizin tamamı yüzde 100'lük doluluk yakaladı. Nereden bakarsanız bakın turizme bu bir can suyu oldu. Rusya pazarının geri dönüşüyle birlikte ve ne yazık ki Avrupa pazarında aynı performansı yakalayamamamız bu bağlamda ciddi anlamda iç pazara ihtiyacımız olduğunu ortaya çıkardı. Dedim gibi bayram dönemin uzun süreli tatille birlikte bizleri biraz da olsa rahatlattı" dedi.
"EYLÜL AYI SONRASI TESİSLERDE ÇOK BİR DOLULUK YAŞANACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"
Alanya’da bu ayın 15-16’sına kadar genel olarak tesislerin dolu olduğunu aktaran Sili, "Ama sonrasında çok ciddi bir düşüş söz konusu. Tabi bu özellikle eylül ayı için çok endişelendiğimiz bir durum değil. Rus pazarı son dönem 4-5 günlük periyotlarda satışa başladı. Bu anlamda eylül ayı genel olarak tüm bölgelerdeki tesislerde ortalama doluluklarda kapatacağını tahmin ediyoruz. Devamında ekim ayı itibariyle Avrupa pazarında kapasitenin düşmüş olmasından dolayı tesislerde çok oranda bir doluluk yaşanacağını düşünmüyorum. Ama özel anlamda daha önceden Avrupa pazarıyla ciddi ilişkileri olan ve bu süreçte de Avrupa ile çalışmalarını devam ettirmiş olan tesisler, ekim ayı içerisinde az da olsa doluluk yakalayacaktır. Tabi temennimiz önümüzdeki sezon bugünkü performansın devamı ve iç pazarda gerçekleştirdiğimiz atılımın devamını Avrupa pazarında 2016 yılı sayılarını yakalayabilirsek çok daha iyi bir sezon geçireceğimiz inancı içerisindeyim" diye konuştu.
"BAYRAM SONRASI CİDDİ DÜŞÜŞLER OLDU"
2016 yılında Avrupa’da ciddi bir sıkıntı yaşandığını söyleyen Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, "Sıkıntıların negatiflerini de 2017 sezonunda yaşadık. Bu süreçten dolayı tur operatörleri bu sezonda uçak planlamalarında kısıtlamaya gittiler ve başka ülkelere yönlendirdiler. Bununla birlikte bu daralmadan dolayı uçak sıkıntısı Avrupa pazarında hakimdi. Geçtiğimiz yıllarda bayram sonrası eylül ve ekim aylarında normalde biz acentelere stop çekerdik. Fakat bu sıkıntı o kadar aşikar gözükmekte ki bayram sonrası ciddi düşüşler oldu" dedi.
"MÜŞTERİLERİMİZ MAALESEF RAKİP ÜLKELERE KAYMIŞ DURUMDA"
Avrupa pazarının bu sene toparlanamayacağını aktaran Dahaoğlu, "Bu sezonda ekstradan kimse gelip uçak planlaması yapmayacak. Mevcut olan koltukların az olmasından dolayı da fiyatlar çok yüksek. Avrupalı insanların da maalesef rezervasyonları aylar öncesinden yapmasından dolayı İspanya ve Yunanistan gibi bazı rakip ülkeler bu sene ciddi doluluk yaşadı. Müşterilerimiz maalesef rakip ülkelere kaymış durumda" diye konuştu.
"RUSLARIN SAYISINDA DA BİR AZALMA VAR"
İç pazarda dolu bir bayram süreci geçirdiklerini de hatırlatan Dahaoğlu, "İç pazarda Türk misafirlerimizin kalış süreleri 10 gün olmasa da bunun turizm sektörü olarak meyvelerini aldık ve bugünden itibaren tekrar Rus misafirlere döndük. Ülkelerinde eğitim yılının başlamasından dolayı Rusların sayısında da bir azalma var. Konu hakkında operatörlerle görüşmelerimizde son dakika satışlarının beklentisi içindeler ve önümüzdeki bir haftalık süre zarfında uçakların da ciddi boş koltuk sayısı olduğu belirtiyorlar. Boş koltuklarını en yakın zamanda doldurmalarını umut ediyoruz. Ne onlar bu işten zarar etsin ne de biz edelim. Bir de şöyle bir durum söz konusu, Rusya’da almış olduğumuz duyumlara göre bu ay sonunda Mısır destinasyonunun açılacağı yönünde haberler var. Rus operatörleri ve Rus gazeteleri belirtiyor. Malum uçak kazasından dolayı 3 yıla yakın bir süredir Ruslar Mısır’a tatile gidemiyordu. Bu duyumun bile olması Rus pazarında beklentilere neden oldu. Bu nedenle Mısır’da acaba fiyatlar daha düşük olur mu düşüncesiyle Mısır’ı bekleyen ve yeni yerler görmek isteyen Ruslar var. Satışlarımızın düşmesinin de büyük eklerden bir tanesi de bununda etken olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kaydetti.
 
Son Güncelleme: 06.09.2017 20:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81