‘Tüm pazarlarda satışlar iyi gidiyor’

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, yurt dışı satışlarının iyi gittiğini, iç pazarda da erken rezervasyon alışkanlığını yerleştiğini, 2019'da yabancı ziyaretçide 50 milyona ulaşılabileceğini söyledi.

‘Tüm pazarlarda satışlar iyi gidiyor’

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, yurt dışı satışlarının iyi gittiğini, iç pazarda da erken rezervasyon alışkanlığını yerleştiğini, 2019'da yabancı ziyaretçide 50 milyona ulaşılabileceğini söyledi.

28 Kasım 2018 Çarşamba 22:34
‘Tüm pazarlarda satışlar iyi gidiyor’

Kısa adı TÜROFED olan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık. Böyle giderse 2019’da yabancı ziyaretçide 50 milyona ulaşılabileceğini söyledi. TÜROFED Başkanı Ayık, 2018 yılında yabancı ziyaretçi sayısındaki artışın sektörün beklentileri doğrultusunda gerçekleştiğini kaydetti. 2015 ve 2016'nın sektör için kriz yılları olduğunu, 2017 yılında ise önemli bir geri dönüş gerçekleştiğini ifade eden Ayık, "Bu bizim ne kadar güçlü ve kuvvetli bir turizm ülkesi olduğumuzun göstergesiydi ama biz gerçek anlamdaki büyümemizi ve gerçek seyrimizi 2018'de yakaladık" dedi.
Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısında bu yıl geçen yıla göre yüzde 20'nin üzerinde artış kaydedildiğini dile getiren Ayık, "Yılın sonunda yaklaşık 40 milyonun üzerinde yabancı ziyaretçi sayısına ulaşmış olacağız. Bu da tüm yılların rekoru olacak. 
2019 yılı için erken rezervasyon rakamlarının çok iyi gittiğini belirten Ayık, sözlerine şöyle devam etti:
2019'DA 50 MİLYONU YAKALARIZ

 Başta Almanya olmak üzere Orta Avrupa pazarının tamamında ciddi bir geri dönüş var. Uzun yıllardır sesi çıkmayan İtalya pazarında bile yavaş yavaş hareketler başladı. Bu bizim için 2019 yılının son derece verimli bir yıl olacağının göstergesi. Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısında 2019 yılında da bir çift büyüme gerçekleştirerek, inşallah 50 milyon rakamını görürüz diye umut ediyorum."
"ANTALYA 15 MİLYON RAKAMINI YAKALAR"
Antalya'da her zaman olduğu gibi turizmde Türkiye'nin üzerinde büyüme gerçekleştiğini ifade eden TÜROFED Başkanı Ayık, bu yılın sonuna kadar Antalya'ya gelen yabancı ziyaretçi sayısının 13-13,5 milyon bandına ulaşacağını 2019'da da Antalya’nın yine bir çift haneli büyüme gerçekleştirerek 15 milyon rakamını yakalayacağını söyledi.
2015 ve 2016 yıllarındaki krizler nedeniyle sektördekilerin yüzde 50'lere varan oranlarda indirimler yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Ayık, gelir kaybının bir kısmının 2017 yılında, bir kısmının da 2018 yılında geri alındığını, ancak halen gelir anlamında 2014 rakamlarının yakalanamadığını söyledi. Ayık, "Gerçek fiyatlarımızı biz 2020 yılından itibaren yakalamayı umut ediyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81