TUI'den otelciye kötü haber

TUI Grubu, geçtiğimiz kış sezonu için otellere yaptığı ön ödemelerin yüzde 75'ini koronavirüs salgını geçene kadar geri istemeyeceğini duyurdu. TUI’nin teklifi, İspanyol otelciler arasında tepkiyle karşılandı.

TUI'den otelciye kötü haber

TUI Grubu, geçtiğimiz kış sezonu için otellere yaptığı ön ödemelerin yüzde 75'ini koronavirüs salgını geçene kadar geri istemeyeceğini duyurdu. TUI’nin teklifi, İspanyol otelciler arasında tepkiyle karşılandı.

02 Mayıs 2020 Cumartesi 12:48
TUI'den otelciye kötü haber

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, kış sezonu için otellere yaptığı ancak salgın nedeniyle gerçekleşmeyen ön ödemelerin yüzde 75'ini salgın geçene kadar geri istemeyeceğini duyurdu.2020 sezonu için otellere zaten önemli miktarlarda ön ödeme yaptığını belirten TUI, koronavirüs sonrası seyahatlerin yeninden başlamasına hazırlanmak için partnerleriyle ortak çalışma yürüttüğünü açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Tenerife Otelciler Birliği Başkanı Jorge Marichal González, TUI'den daha fazla anlayış beklediklerini belirtti.

Bazı oteller iflas bile edebilir

''Biliyoruz, herkes için zor bir durum Fakat TUI otellerin ne kadar zor bir durumda olduğunu anlamalı. Bazı oteller iflas bile edebilir.'' diyen Tenerife Otel Birliği başkanı Jorge Marichal González, bazı otellerin TUI ile tek yetkili çalıştığını ve bunların daha fazla zor durumda kalacağını ifade etti. González, ''Destek konusunda elimizden geleni yapmamız gerektiğini biliyoruz. Fakat TUI, durumun her işletme için aynı olmadığını görmeli. Büyük ve güçlü şirketler, garantili çalışan küçük otellerin halinden anlamalı, bunu. hesaba katmalı.'' dedi.

Otelciler arasında hoşnutsuzluk yarattı

İspanyol turizm haber sitesi Tourinews, TUI'nin önerdiği yeni geri ödeme koşullarının otelciler arasında hoşnutsuzluk yarattığını yazdı. Haberde, İspanyol otelcilerin bu koşulları yargıya taşıyıp taşımamayı tartıştığı kaydedildi.

İlk ödeme imzayı atınca, geri kalan operasyonlar başlayınca

TUI'nin yeni geri ödeme planının tüm otelleri kapsadığı ve 'pazarlık edilemez' bir teklif olduğunu belirten otelciler, plana göre geri ödemelerin 4 ayrı ödeme şeklinde yapılacağını açıkladı. Buna göre oteller, anlaşmayı ilk imzaladıklarında gri demenin yüzde 25'ini yapacak. sonraki ödemeler ise, operasyonların yeniden başlamasının üzerinden 3 ay geçtikten sonra yapılacak. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81