Sektörün Turizm Bakanı yorumu

Turizm sektöründe uzun bir aradan sonra bakanlık koltuğuna sektörün içinden gelen bir isim, Mehmet Ersoy oturdu. Bahattin Yücel'in ardından (19. ve 20. dönem) sektörün içinden ikinci Kültür ve Turizm Bakanı olan Ersoy için sektör ne düşünüyor? İşte turizmcilerin değerlendirmeleri:

Sektörün Turizm Bakanı yorumu

Turizm sektöründe uzun bir aradan sonra bakanlık koltuğuna sektörün içinden gelen bir isim, Mehmet Ersoy oturdu. Bahattin Yücel'in ardından (19. ve 20. dönem) sektörün içinden ikinci Kültür ve Turizm Bakanı olan Ersoy için sektör ne düşünüyor? İşte turizmcilerin değerlendirmeleri:

10 Temmuz 2018 Salı 20:56
Sektörün Turizm Bakanı yorumu

Firuz Bağlıkaya: TÜRSAB Başkanı
SAYIN BAKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE VE MİSYONUNDA...
Birincisi, uzun zamandır beklediğimiz bir şey oldu ve içimizden, tanıdığımız bildiğimiz bir isim bakan oldu. İkincisi ise yaptığımız işin her ayağına vakıf olan bir isim bakan oldu. İç turizm konusunda zaten çok önemli bir markanın sahibi otel zincirinin sahibi. İşin yurtdışı dahil, tur operatörlüğü ayağına da hakim.
''SORUNLARIN ÜSTÜNE GİDECEKTİR''
Dolayısıyla sektörü temsil etme konusunda hiçbir sıkıntı çekmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın sektör çin böyle bir adım atması turizme ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Kurumsal olarak da aynı şekilde. Bizim anlatmamıza bile gerek kalmadan sorunların üstüne gidecektir.
Bizlerin oturup sorunları anlatmasına gerek kalmayacak Belki özel bazı konularda bilgi ihtiyacı olabilir. Onu da sektör olarak zaten biz sağlarız.

Osman Ayık: TÜROFED Başkanı
TURİZMDE ÇOK HIZLI BİR İVMENİN OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Mehmet Ersoy içimizden biri ve sektörün tüm alanlarında faaliyette. Sektörün tüm sorunlarına ve konularına hakim. Turizm sektöründe çok hızlı bir ivmenin olacağını düşünüyorum. Biz de sektör olarak gerekli tüm desteği vermeye hazırız.
Mehmet Ersoy'un bir iş damı olması risk değil. Ersoy çok başarılı ve çalışkan bir insan. Yaptıkları ile de bunu ispatlamış durumda.

Timur Bayındır: TÜROB Başkanı

TURİZM SEKTÖRÜ İÇİN OLUMLU BİR GELİŞME
Sektörün içinden gelen meslektaşımızın, Sayın Mehmet Ersoy’un Kültür ve Turizm Bakanı olmasından büyük memnuniyet duyduk. Bunu turizm sektörü için çok olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Sayın Bakan ülkemizin önde gelen otel, seyahat acentası ve havayolu kuruluşu sahibi olarak sektörümüzün sorunlarını çok iyi biliyor. Turizmci yeni bakanımız Ersoy ile büyük hedeflere yürüyeceğiz.
''EKONOMİDE VE SEKTÖRDE CANLILIK ARTACAKTIR''
Turizm dünyasının temsilcileri olarak, her zaman istikrardan ve büyüyen Türkiye'den yana olduk. Belirsizlik ortamının kalkması ile ekonomide ve turizm sektöründe canlılık artacaktır. Turizm, Türkiye ekonomisinin vazgeçilmezidir. Bu dönemde yapısal reformlar hızlandırılmalı ve ekonomi ana gündem maddesi olmalıdır. Ekonominin ve dolayısıyla sektörümüzün büyümesi, gelişmesi için elimizden gelen tüm katkıyı sunacağız. Başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy olmak üzere yeni kabinede görev alan tüm değerli Bakanlarımıza başarılar diliyor, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. 

Bahattin Yücel: Turizm eski Bakanı
DOĞRU VE YERİNDE BİR TERCİH OLDU
Başkanlık adını vereceğimiz yeni sistemin turizm sektörüne dönük ilk uygulaması; başarılı, bilgili ve deyim yerindeyse çekirdekten yetişme bir turizm profesyonelini Bakanlık koltuğuna oturması oldu. Mehmet Ersoy tur operatörlüğü, otelcilik, otomasyon konularında markalaşmış bir grubun ETS'nin kurucusu ve büyük ortağı. İşindeki başarılarının sektöre çok olumlu katkılar yapacağına inanıyorum. Doğru ve yerinde bir seçim oldu.

Erkan Yağcı: AKTOB Başkanı 
UZUN ZAMANDIR BEKLEYEN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN FIRSAT
Yeni turizm bakanımızı olumlu ve sevinçle karşılıyoruz. Uzun zamandır 'Turizm bakanı  sektörün içinden olmalı' diye bir telkinimiz vardı. Şimdi sayın bakan sektörün içinden ve sektörün farklı alanlarında yatırımı bulunan bir kişi. 
Dolayısı ile sektörü bilen, sektörün sıkıntılarını yakınen tanıyan biri. Bu nedenle uzun zamandan beri bekleyen sorunların çözümünün hızlı bir şekilde hayata geçmesi için önemli bir fırsat. Sayın Bakanımızı tebrik ediyor, kendi adımıza her türlü destek ile yanında olacağımızı ifade ediyoruz. Yeni dönemin sayın bakanımız ve sektörümüz icin hayırlı olmasını diliyoruz.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81