İTB Berlin Fuarı başladı

Bu yıl 53. kez kapılarını açan ITB Berlin Fuarı açtı. Fuarda yer alan TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili ise Alanya'nın Avrupa pazarından bu yıl Antalya genelinde yaşanan artıştan payını alacağını belirtti.

İTB Berlin Fuarı başladı

Bu yıl 53. kez kapılarını açan ITB Berlin Fuarı açtı. Fuarda yer alan TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili ise Alanya'nın Avrupa pazarından bu yıl Antalya genelinde yaşanan artıştan payını alacağını belirtti.

06 Mart 2019 Çarşamba 21:57
İTB Berlin Fuarı başladı

Alanyalı turizmciler 2019 turizm sezonu öncesi yaklaşık 15 fuara katılım sağladı. Bugün itibariyle Almanya'nın başkenti Berlin'de açılışı yapılan ITB Berlin fuarı ise sezon için en önemli fuar olarak görülüyor. Dünyanın 186 bölge ve ülkesinden 10 binin üzerinde turizmciyi bir araya getiren ITB Berlin Fuarı bu yıl 53. kez gerçekleştiriliyor. ITB'ye Türkiye'den 100'ün üzerinde otel, tur operatörü, seyahat acentesi ile turizm alanında faaliyet gösteren dernek ve kuruluşlar katılıyor. Berlin Fuarı'nda Alanya'yı ise 100'e yakın isim temsil ediyor. 10 Mart'a kadar açık kalacak olan fuarı 170 bin sektör temsilcisinin ziyaret etmesi bekleniyor. 
'ALANYA'DA PAYINA DÜŞENİ ALACAK' 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili yaptığı açıklamada, "İlk gün son derece yoğun bir görüşme trafiği var. Alanya adına tur operatörleriyle yaptığımız görüşmelerde de şu anda Avrupa pazarındaki artışın hali hazırda devam ettiğini gözlemliyoruz. Antalya geneline ise Alman pazarı için bu artış yüzde 30 civarında olacak diye düşünüyorum. Alanya bölgesindeki ön satışlar ise geçen seneye oranla daha da arttı. Avrupa genelinde yaşanan bu artıştan Alanya'nın da alacağı önemli bir pay var. 2018 ile kıyasladığımızda zaman sayısal anlamda daha fazla bir artış olacak. 2019 sezonunda da kişi başına düşen gelir artışında daha olumlu bir süreç yaşayacağız ama önümüzdeki dönemlerde daha üst seviyelere 2020 itibariyle geleceğinin de sinyallerini alıyoruz. Tur operatörleri de bundan sonrasında Alanya pazarının daha hareketleneceği noktasında ortak bir görüşe sahip" diye konuştu. 
‘ALANYA’YI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ’
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise, "Türkiye’nin rakip destinasyonu olarak bilinen İspanya’nın rezervasyon sayılarında gerileme olduğu, Türkiye’nin ise geçtiğimiz yıla oranla yüzde 25-30 artış gösterdiği bildirildi. Alanya’ya olan ilgi ise oldukça yüksek. Türkiye standının açılışını Turizm Bakanımız sayın Mehmet Nuri Ersoy yaptı. Biz de Alanya’mızı Turizm Bakanlığı çatısı altında en iyi şekilde temsil ediyoruz. ITB Berlin Fuarı'nın en iyi şekilde değerlendiriyoruz" dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81