İspanyollara HD’yi sordular

İspanyol turizmciler, Antalya’da Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ve TÜROFED Başkanı Osman Ayık ile bir araya geldi.

İspanyollara HD’yi sordular

İspanyol turizmciler, Antalya’da Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ve TÜROFED Başkanı Osman Ayık ile bir araya geldi.

02 Ekim 2018 Salı 19:58
İspanyollara HD’yi sordular

İspanya’nın Antalya Fahri Konsolosu Hasan Akıncıoğlu eşliğinde İspanya’nın Valencia Eyaleti’nde Bulunan Benidorm şehri Belediye Başkanı Antonio Perez, HOSBEC Otelciler Birliği Başkanı Antonio Suarez, HOSBEC Genel sekreteri Nuria Montes de Diego, VisitBenidorm  Direktörü Leira Bilbao, HOSBEC Başkan Yrd. Javier Garcia Cuenca, Poseidon Otelleri Genel Direktörü Pere Joan  Devesa, GF Otelleri CEO’su Federico Fuster, Valencia Bölgesi Turizm Tanıtım Sorumlusu, Alicante Bölgesi Costa Blanca Turizm Müdürü AKTOB’u ziyaret etti. AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı ve TÜROFED Başkanı Osman Ayık’ın karşıladığı heyetle iki ülkenin turizm sektöründeki durumu değerlendirildi.
AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı; “Dünya turizminin iki önemli aktörü olan İspanya ve Türkiye zaman zaman benzer sorunlarla karşılaşıyor, bu sorunlar ilişkilerin geliştirilmesi ile daha kolay çözülebilecektir. Sahte hastalık şikâyetlerinde izlenen ortak politikalar ile bu şikâyetlerin azalması sağlandı. İspanya yakından izlediğimiz ve turizm gelişim sürecimizde örnek aldığımız çok önemli bir turizm destinasyonu” derken yeni sistemle atanan Turizm Bakanı’nın turizm sektöründen seçildiği konusuna değinen Antalya Fahri konsolosu Hasan Akıncıoğlu ise Türkiye’de yaşanan booking.com’a getirilen kısıtlamanın nedenlerini anlatarak İspanya’da online sitelerin vergilendirilmesinin nasıl geliştiği konusunda bilgi aldı. HOSBEC Genel Sekreteri Nuria Montes online sitelerde Avrupa Birliği içinde yer alan ülkelere vergilendirilmenin İspanya’da kısıtlama yaratmadığını söyledi.
TÜROFED Başkanı Osman Ayık da her iki ülke turizminin gelişiminde benzerlikler bulunduğunu belirterek: “Türk turizmcileri İspanya’yı yakından takip ederek, örnek alınan ve alınmayan turizm politikaları geliştirdi. Dünyanın en önemli kaynak pazarlarına komşu olan İspanya pazarlama konusunda kolaylıklar yaşadı. Bunun yanı sıra, Dünya genelinde  yaşanan krizler tüm turizm destinasyonlarını olumsuz etkiler. Turizm destinasyonlarının rekabet ederken genel sorunlarda da ortak politikalar belirlemelidir” dedi.

AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı, Her Şey dahil sisteminin İspanya’daki yeri ve önemi konusunda bilgi istedi.  İspanya heyeti, sistemin kendi bölgelerindeki oranının % 25 olduğunu bunun yanında full board ve diğer konaklama çeşitlerinin sunulduğunu, konaklama sektörüne bu konuda belli limitler getirildiğini belirtti.
Toplantıda, işbirlikleri ve karşılıklı ziyaretlerin sıklaştırılması yönünde fikir birliğine varıldı. Heyet, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya bölge otellerini ziyaret ederek incelemelerine devam edecek.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81