İç pazar erken rezervasyon hedefi 4,5 milyon

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, iç pazarda 2.5 milyona yakın erken rezervasyon olduğunu belirterek, bu rakamın 4.5 milyonu bulacağını bildirdi.

İç pazar erken rezervasyon hedefi 4,5 milyon

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, iç pazarda 2.5 milyona yakın erken rezervasyon olduğunu belirterek, bu rakamın 4.5 milyonu bulacağını bildirdi.

14 Şubat 2017 Salı 20:10
İç pazar erken rezervasyon hedefi 4,5 milyon

POYD Başkanı Hakan Duran, turizmcilerin bel bağladığı pazarlardan birinin iç pazar olduğuna dikkati çekti. İç pazara yönelik ciddi kampanyalar olduğuna işaret eden Duran, "Otellerin verdiği fiyat ve iç pazarda tur operatörlerinin yaptığı kapsamlı hareketler ciddi bir hareketlenme getirdi. 2.5 milyon civarında erken rezervasyon hareketini gözlemliyoruz. Bu durum bugüne kadar gördüğümüz en büyük hareketlerden birisidir" dedi.

"YARI YARIYA İNDİRİM"
Türk halkının artık seyahat etmeye başladığını dile getiren Duran, "Bir sonraki yaz döneminde tatilini planlamayı, iş düzenini buna göre organize etmeyi öğrendi. Şuandaki paketler ve erken rezervasyon indirim oranlarının yüksekliği bu durumdaki en büyük etkilerdendir. Her şeyden önce 2017 fiyatları, 2016 fiyatlarından fazla yüksek bir rakamda değil. Erken rezervasyon indirimlerinden yararlandığınız zaman neredeyse fiyatın yarısına kadar indirim alabiliyorsunuz. Hiç düşünmediğiniz, planlamadığınız yere bile gidebilme imkanına sahip oluyorsunuz. Sahil bandındaki tesisler ciddi rezervasyonlar alıyorlar" diye konuştu.

"4.5 MİLYONA DOĞRU GİDER"
Ramazan Bayramı sürecinde ciddi yoğunluk yaşandığına değinen Duran, "Bayramın arkasından, okulların tatil olması nedeniyle ciddi bir hareketlik ortaya çıkıyor. 2.5 milyon civarında, 4.5 milyon harekete doğru gidecektir" dedi.

"RUSYA'DA ERKEN REZERVASYON BİRİNCİSİYİZ"
Rusya’da yıl başından itibaren ciddi bir hareketliliğin göze çarptığını kaydeden Duran, "Rusya’nın önemli tur birliğinin verisine göre Türkiye geçen yılın birincisi Tayland’ı geride bırakmış durumda. Avrupa pazarı durgunluğunu koruyor. Bizim şuanda oradan yüzde 20-25 oranında rezervasyon almamız gerekirken, neredeyse yok denecek kadar az. Hırvatistan, İspanya, Yunanistan, Bulgaristan gibi ülkelerin yüzde 40 doluluk oranına ulaştığını görüyoruz. Nisan, mayıs ayına doğru Avrupa’dan rezervasyonlarımızın gelmesini bekliyorum" diye konuştu.

"YÜZDE 40'LIK ARTIŞ VAR"
Türkiye’nin en önemli turizm değerlerinden Jolly Tour’un Akdeniz Bölge Müdürü Yavuz Öztürk, dış pazarda 2016 yılının kötü geçtiğini hatırlatarak, iç pazarda ise büyük hareketlilik yaşandığını belirtti.
İç pazarın potansiyelinin artmasının turizmciler açısından sevindirici olduğunu vurgulayan Öztürk, "Bunu 2016 yılında çok net gördük. Bunun yansımasını 2017 yılında yaşıyoruz. Çok hareketli bir yıl olacak. Pazara ilgi arttı. Yüzde 25’lik kur artış fiyatlara yansımadı. 'Türk misafirler yabancılara göre hep daha pahalı tatil yapıyor' algısının erken rezervasyonlarla birlikte kırıldığını görüyoruz. Türk misafirler artık çok daha uygun fiyata tatil yapabiliyorlar. Satışlarımızda yüzde 40’lık artışımız var. Hedefimiz 1 milyondu, yıl sonuna kadar bu rakamı yakalayacağımızı düşünüyoruz. İlk erken rezervasyon dönemi bitti, ikinci dönem başladı. Aynı paket fiyatları devam ediyor" dedi.

"ALGI KIRILDI"
Fiyatlarda dönemsel olarak farklılık olsa da bu dönemde bir hafta iki kişinin bin 200 TL’den tatil yapabildiğini işaret eden Öztürk, "Temmuz, ağustos ayında fiyatlar 2 bin, 2 bin 500, 5 bine kadar çıkabiliyor. Tüm dünyada en uygun fiyata tatil yapanların Türk misafirler olarak göze çarpıyor. Türkiye’nin en büyük pazarının iç pazar olduğunu söylüyoruz. Nüfusa bakıldığında bu oranın yüzde 6-7’lerde kaldığını görüyoruz. Biz bu oranı yüzde 20-25 seviyelerine çıkarırsak, kriz anlarında Türkiye turizmi için bir ilaç olacaktır. Bu rakamda 15-20 milyon kişinin tatile çıkması anlamına gelir. Nisan ayındaki referandumun ardından piyasanın çok daha hareketlenmesini bekliyoruz" diye konuştu.
Son Güncelleme: 14.02.2017 21:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81