GZP'de %47'lik artış

GZP'de %47'lik artış

29 Haziran 2017 Perşembe 02:56
 GZP'de %47'lik artış
Ramazan Bayramı tatilinde GZP’de yoğunluk yaşandı. Bayram tatilinin kısa olmasına rağmen, geçen yıl uzun olan tatil rakamlarının üstüne çıkıldı. Geçen yıla oranla iç hatlarda %47’lik artış yaşandı. Dış hatlarda da artış %7 olarak yansıdı.  
 
 
Gazipaşa – Alanya Havaalanı (GZP) Ramazan Bayramı’nda büyük yoğunluk yaşadı. Yılbaşından bu yana Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleri ile yurtdışından yeni uçuşların başladığı ve bu sayede hareketliliğin yaşandığı GZP’de bayramda hareketlilik daha da arttı. Pobeda, Coral,Azurair, Anex Tour ve SunExpress uçuşları ile turizmci memnuniyet yaşamıştı. Mayıs ayında hava yoluyla gelen turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37’lik artış olmuş ve 2014 yılı rakamlarına yaklaşılmıştı. 
GEÇEN YILI SOLLADI
Bayram tatilinin kısa olmasının geçen seneki ivmeyi yakalamakta sorun oluşturacağını söyleyen turizmciler, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasını istemişti. Ancak açıklanan rakamlar tam aksinin yaşandığını ortaya çıkardı. Ramazan Bayramı tatilinin 27 Haziran Salı günü sona ermesine rağmen bu yılki rakamlar geçen yıl 9 gün süren bayram tatili rakamlarını geride bıraktı. 24 Haziran Cumartesi arife günü de dahil 4 günlük iç hat 7 bin 978; dış hat ise 9 bin 147 oldu. Tatilin 9 günlük olduğu geçen yılki bayramda ise arife günü de dahil 4 günlük iç hat 5 bin 418; dış hat 8 bin 484 yolcu olmuştu. 
RAKAMLAR ARTACAK
Geçen yıl bayram tatiline göre bu yıl iç hatlarda 2560 yolcu; dış hatlarda 663 yolcu fazla uçtu. Artış oranlara iç hatlarda %47; dış hatlarda %7 olarak yansıdı. 13 Haziran’da Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Gazipaşa Belediyesi’nin birlikte düzenlediği 4. Geleneksel İftar Buluşması’na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, devasa projeler, yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Gazipaşa Havalimanı artık bölgeye yetmiyor. Terminal binasını ve yolunu genişleteceğiz” demişti. Çavuşoğlu’nun sözü memnun ederken, GZP’nin büyümesi ile bu rakamların daha da artacağı vurgulandı. 
Son Güncelleme: 29.06.2017 02:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81