BÜYÜK REKLAM

BÜYÜK REKLAM

21 Kasım 2016 Pazartesi 11:53
BÜYÜK REKLAM
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin birçok ülkeyle yılda bir defa düzenlediği Ortak Bakanlar Kurulu toplantılarıyla ilgili olarak Rusya ile Türkiye arasında 2017 başında söz konusu toplantının düzenleneceğini ve hazırlık toplantısı amacıyla Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 1 Aralık'ta Alanya'ya geleceğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beyoğlu Belediyesi tarafından Pera Palas Otel'de ikincisi yapılan 'Beyoğlu Sohbetleri' etkinliğine katıldı. Çavuşoğlu, Pera Palas Otel'de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin insani ve sorun çözme yönünde inisiyatif alan, aktif bir dış politika izlediğini dile getirdi. Türkiye gibi bu coğrafyada ülkelerin çok yönlü dış politika izlemek zorunda olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Bakın Ukrayna'ya çok yönlü bir dış politika izleme imkanı verilmedi. Ukrayna'nın başına gelene bakın. Oysa Ukrayna, Rusya ve Batı ile ilişkilerini çok dengeli götürebilirdi. Buna Rusya da Avrupa Birliği de izin vermedi. Ukrayna hangi kararı verseydi bugünkü durumdan daha iyi bir durumda olamazdı” dedi.
Çavuşoğlu, Türkiye'nin farklı ülke ve bölgelerde sürdürdüğü ilişkilerin, bir diğerine alternatif olmadığını söyleyerek bir tarafta güçlü olunması durumunda diğer tarafta da ise güçlü olunacağını söyledi. Ekonomi meselesi, Türkiye'nin en önemli dış politika unsuru olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, yatırım ve ticaret hacmin çoğaltılmasına yönelik çalışmaların yapıldığını söyledi.

VİZELER KALKACAK
Çavuşoğlu, dün Özbekistan'a yaptığı ziyarete ait "Biz Özbekistan halkına vizeyi kaldırmıştık. Şimdi de Özbekistan ile ilişkilerde yeni bir sayfa açtık. Özbekistan da bizim halkımıza inşallah vizeleri kaldırmış olacak.Türk-İsrail ilişkilerine de değinen Çavuşoğlu, Türkiye'nin şartların yerine getirilmesinden sonra ikili ilişkilerin normalleştiğini anlatarak İsrail bölgesinde doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa piyasalarına nasıl ulaştırılabileceğinin görüşülmeye başlandığını söyledi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin birçok ülkeyle senede bir defa yaptığı Ortak Bakanlar Kurulu toplantılarıyla ilgili olarak da Rusya ile Türkiye arasında 2017 başında söz konusu toplantının yapılacağını ve hazırlık toplantısı maksadıyla Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 1 Aralık'ta Alanya'ya gelmiş olacak.
Son Güncelleme: 21.11.2016 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81