Avrupalı gitti Arap geldi!

Avrupalı gitti Arap geldi!

09 Eylül 2017 Cumartesi 08:11
Avrupalı gitti Arap geldi!
Avrupa ülkeleri ile yaşanan krizin ardından Alanya'dan ev alan yerleşik yabancıların uyruklarında da büyük bir değişim yaşanıyor. Avrupalılar bir bir ilçeyi terk ederken, bunların yerini Arap turistler doldurdu. Özgen Emlak sahibi Durmuy Özgen, "Yüzümüzü Avrupa'ya çevirmemiz şart. Emlak tanıtımı konusunda yetkililer elini taşın altına sokmalı" dedi.
 
ÖZGEN: BOŞLUĞU ARAPLAR DOLDURUYOR
Alanya'nın en büyük emlak firmalarından olan Özgen Emlak sahibi ve Trust Emlak Danışmanı Durmuş Özgen, Avrupalıların Alanya'yı terk etmesi nedeniyle oluşan boşluğun Araplar ve Ortadoğu ülkelerinden gelen insanlar tarafından doldurulduğuna dikkat çekti. Durmuş Özgen, 90'lı yılların başından 2010'ların başına dek Alanya'da en çok emlak satın alan ülke vatandaşlarının Almanlar, Hollandalılar ve İskandinavlar olduğunu, ancak bunun son birkaç yıldır değiştiğini kaydetti.

"ARAPLAŞMAYA GEÇİŞ VAR"
"Hızlı bir şekilde Avrupa'dan Araplaşmaya geçiş var" diyen Özgen şöyle konuştu, "Evler boş kalmıyor, satışlar devam ediyor ama bugün Alanya Tapu Müdürlüğü'ne gidip basit bir istatistik isteseniz, 10 dairenin 8'inin Iraklılara, 3'ünün Türkmen veya Araplara, geri kalanının da Afganistan ve Pakistanlılara satıldığını görürsünüz" dedi. Avrupalıların Alanya'daki gayrimenkullerini satıp gitmelerinin veya satın almaların azalmasının nedenlerini de izah eden Özgen, "Biz bunun sebeplerini kendilerine sorduğumuzda 'Türkiye yaşanabilir olmaktan çıktı' diyorlar."

"ALANYA'YI AYRI TANITMAK ŞART
Özgen, "Bizde eksiklik şu. Alanya kendi ölçeğinde farklı bir cumhuriyet gibi. Türkiye'nin tamamı gibi değiliz. Alanya'da suç oranlarının neredeyse sıfır, insanlarının modern olduğunu Avrupa'ya gidip anlatmalıyız. Özgen Emlak olarak 2018 yılı içerisinde 18 fuara birden katılacağım. 18 fuar için tam 1 milyon TL (300 bin Euro) ödeme yaptım. Oysa Alanya'nın tanıtımı için kurulan Alanya Tanıtım Vakfı'nın (ALTAV) 2017 yılı tanıtım bütçesi sadece 350 bin TL (90 bin Euro)." dedi.

"BU PARALARLA TANITIM OLMAZ"
Bir emlak firması olarak tanıtım için 1 milyon TL ayırdığını tekrarlayan Özgen, "Koskoca şehir 350 bin TL'ye tanıtılmaya çalışılıyor. Bu parayla tanıtım olmaz. Herkes hazır yeme derdinde. Avrupa'ya gidip televizyonlarda programlar, gazetelerde röportajlar ve haberler yaptırmalıyız. Türkiye'ye güvenip para yatıran Avrupalıların yerine artık Arap sermayesi var. Alanyalılar olarak bizler eğitimliyiz, sokaklarımız temiz, Avrupalı gibi yaşıyoruz ama Alanya son dönemde Araplaştığı için ben bile bildiğim İngilizceyi unutmaya başladım. Alanya Araplaşmasın. Yeniden Avrupa'ya yüzümüzü dönmek istiyoruz. Ülke olarak bunun çaresine bakalım" diye konuştu. 
Son Güncelleme: 08.09.2017 20:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81