ALKÜ'den Rusya atağı

Alanya Rus Eğitimi ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz, ALKÜ ile Rus üniversiteleri arasında köprü olmak istediklerini söyledi.

ALKÜ'den Rusya atağı

Alanya Rus Eğitimi ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz, ALKÜ ile Rus üniversiteleri arasında köprü olmak istediklerini söyledi.

06 Mart 2017 Pazartesi 22:34
ALKÜ'den Rusya atağı

Alanya Rus Eğitimi ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz, Rus Akademisyenler Mikhail Krylov ve Inoja Krylova, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nı makamında ziyaret etti. Ziyarette, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş de hazır bulundu. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı Alanya Rus Eğitimi ve Kültür Derneği ile işbirliği içinde öğrenci değişim programı olan Mevlana programına yönelik Rusya’daki Üniversitelerle anlaşmalar yapmak, ALKÜ ve Rusya’daki bir üniversite ile Alanya’da ortak bir uluslararası bir sempozyum düzenleyerek Rus Üniversiteleriyle ilişkileri geliştirmek ve ortak bir AB projesi yürütmeyi hedeflediklerini söyledi.
GÜNDÜZ: “ALKÜ İLE İŞBİLRİĞİNE HAZIRIZ”
Türkiye’yi ve Alanya’yı çok sevdiğini ifade eden Alanya Rus Eğitimi ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz, "Alanya’yı ve Türkleri çok seviyorum. Dernek olarak bir takım projelerimiz var ve bunları ALKÜ ile gerçekleştirmek için Rektör Beyle görüş talebinde bulundum. Randevu talebime olumlu cevap verdiği için kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Görüşmenin içeriğine yönelik bilgiler veren Dernek Başkanı Gündüz, ALKÜ ve Rusya’daki üniversiteler arasında ilişkilerin geliştirilmesi ve ALKÜ’nün Rusya’daki üniversiteler ile daha etkin bir diyalog kanalı oluşturmak için her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti. Gündüz, “Rusya’daki üniversiteler ile iyi diyaloglarımız ve bağlantılarımız var. Biz elçi görevini üstleneceğiz ve ALKÜ'nün Rusya’daki üniversitelerle iyi ilişkiler kurmasını sağlayacağız. Öğrenci değişim programlarıyla anlaşmalar yapılabilirse Rus Öğrenciler ALKÜ’ye eğitim alamaya gelebilirler, ALKÜ Öğrencileri de Rusya’ya eğitim almaya gidebilirler. Bence bu çok güzel bir şey” diye konuştu.
REKTÖR PINARBAŞI: “ULUSLARARASILAŞMAK ANA HEDEFLERİMİZDEN BİRİ”
Her geçen gün ALKÜ’nün daha iyi noktalara doğru ilerlediğini ifade eden Rektör Pınarbaşı, Alanya Rus Eğitimi ve Kültür Derneği Başkanı’na desteklerinden ötürü teşekkür ederek, Türkiye ve Rusya’nın yeniden canlanan ilişkilerine eğitim alanında destek sağlamak istediklerini belirtti. Dernek ile yapılacak olan işbirliği çalışmalarına da değinen Rektör Pınarbaşı, “Dernek Başkanımız ve konuklarımızla üç başlık üzerinde durduk. Bunlardan ilki ALKÜ ile Rus Üniversitelerinden biriyle Alanya’da Türk ve Rus ilişkilerinin dünü, bugünü ve yarını üzerine ortak bir uluslararası sempozyum düzenlemek, bir diğeri ise öğrenci değişim programı olan Mevlana programı için Rus Üniversiteleriyle anlaşmalar yaparak, her iki ülkenin öğrencilerinin karşılıklı değişim ile eğitim almalarını sağlamak ve üçüncü olarak Derneğimizle birlikte bir AB projesini ortak yürütmeği hedefliyoruz. Bazı konularda çalışmalar hemen başlayacak. İlk olarak Alanya’da Ekim, Kasım gibi ortak bir sempozyum düzenlemek istiyoruz. Bu çalışmalar devam ederken Mevlana programı için Rus Üniversiteleriyle anlaşma için gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.
Son Güncelleme: 06.03.2017 22:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81