Alanyalı turizmciler sezondan umutsuz

Alanya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Mustafa Kahya Başkanlığında bir araya geldi.

Alanyalı turizmciler sezondan umutsuz

Alanya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Mustafa Kahya Başkanlığında bir araya geldi.

21 Haziran 2020 Pazar 14:49
Alanyalı turizmciler sezondan umutsuz

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’ında yer aldığı toplantıya Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim kurulu üyesi Ali Kaptan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO)  Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Sadullahoğlu, Turizmci Cengiz Topçu, ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan İlçe Sağlık Müdürlüğü Personeli Necmettin Cesuroğlu katıldı.

2020 SEZONU BEKLENTİLERİ KARŞIMAYABİLİR.

2020 turizm sezonunun en iyimser tabloya göre  Ağustos ayında başlayabileceğini tahmin eden turizm çalışma grubu Almanya’nın yaklaşımının belirleyici olacağını işaret etti. Avrupa’nın ülkemizdeki Pandemi sürecini yakından takip etmesi nedeniyle daha dikkatli ve tedbirli davranılması gerektiğini kaydeden turizmciler vatandaşlara kurallara uymaları çağrısı yaptı.

CORONAVİRÜS SİGORTA KAPSAMINA ALINMALI

Turistlerin tatile çıkmasının önündeki en büyük engelin Corona Virüs’ün sigorta kapsamında yer almaması olduğunu kaydeden turizm çalışma grubu üyesi turizmciler Hükümetten bu konuda destek beklediklerini belirtti. Sağlık Bakanlığı’nın günlük açıkladığı verilerin bölge bazında yapılmasını da talep eden katılımcılar Antalya ve çevresinin güvenli bölge olduğunun ifade edilmesi gerektiğine işaret etiler. İç turizmin Alanya ve çevresinde bulunan bölgeler için yeterli olmayacağını da vurgulayan turizmciler Ülke içinde tatil yapan kişilerin yaklaşık yüzde 10’unun Alanya’yı tercih ettiğini dile getirdiler.  Antalya genelinde 144 turistik tesissin sertifika aldığının da değerlendirildiği görüşmede 2020 ve 2021 turizm sezonlarının kayıp yıl olacağı belirtildi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81