‘Alanya tanıtımı dünyaya örnek’

Gürcistan'dan da sorumlu olan Bakü Kültür ve Tanıtma Müşaviri İrfan Çiftçi, “Yılda 30 ülkede aktif olan Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın çalışmaları tüm kamu ve özel kurumlara örnek olmalı” dedi.

‘Alanya tanıtımı dünyaya örnek’

Gürcistan'dan da sorumlu olan Bakü Kültür ve Tanıtma Müşaviri İrfan Çiftçi, “Yılda 30 ülkede aktif olan Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın çalışmaları tüm kamu ve özel kurumlara örnek olmalı” dedi.

17 Nisan 2018 Salı 22:17
‘Alanya tanıtımı  dünyaya örnek’

GÜRCİSTAN'IN başkenti Tiflis'de 12-14 Nisan arasında düzenlenen 20'nci CTF Caucasus Uluslararası Turizm Fuarı'nda Alanya tanıtımı yapıldı. Alanya'nın 3’üncü kez Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında yer aldığı fuarda Türkiye, yaptığı çekiliş, dans ve el sanatları aktiviteleriyle fuarın en aktif ülkesi oldu.
ALANYA'YA HAVADAN VE KARADAN ULAŞIM VAR
Türk dizilerini yakından takip eden Gürcüler Alanya'ya hem karayolu hem de havayoluyla talep gösteriyorlar. Türk Hava Yolları (THY), Tiflis üzerinden İstanbul aktarmalı Antalya ve Gazipaşa Alanya havalimanlarına uçuş düzenliyor. Alanya Otogarı ile Tiflis Otogarı arasında da iki firma tarafından her gün otobüs seferleri düzenleniyor. Alanya-Tiflis kara yolculuğu 1 buçuk gün sürmesine rağmen uygun fiyat seçeneklerinden dolayı büyük ilgi görüyor.

"KİMLİKLE GEÇİŞ AVANTAJ SAĞLIYOR"
Alanya, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'ndeki tek temsilcisi olarak fuarda dikkatleri üzerine çekti. Gürcistan'dan da sorumlu olan Bakü Kültür ve Tanıtma Müşaviri İrfan Çiftçi, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı'nın (ALTAV) profesyonel çalışmalarının tüm kamu ve özel kurumlara örnek olması gerektiğini söyleyerek, "Yaptığımız tanıtımların meyvelerini topluyoruz. Tur operatörleriyle yaptığım görüşmelerde Antalya uçuşlarında yoğunluk olduğu bilgisini alıyorum” dedi. Çiftçi, birbirine sınır olan iki ülke arasında var olan karşılıklı kimlikle geçiş anlaşması sayesinde turistik yoğunluğun sonraki yıllarda daha da artacağını vurguladı.
GÜRCÜLERİN ZİYARETİ GİDEREK ARTIYOR
Komşu ülke Gürcistan’dan Türkiye’ye giriş yapanların sayısı kimlikle geçiş ve iş imkanlarından dolayı her geçen yıl artıyor. Gürcistan’dan kara ve hava yoluyla Türkiye’ye yapılan ziyaret sayıları ise 2015’de 1 milyon 900 bin, 2016’da 2 milyon 200 bin ve 2017’de de 2 milyon 400 bin olarak görülüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81