Alanya Havalimanı merak konusu

Letonya’nın başkenti Riga’da Alanya Turizm Tanıtma Vakfı tarafından şehir tanıtımı yapıldı.

Alanya Havalimanı merak konusu

Letonya’nın başkenti Riga’da Alanya Turizm Tanıtma Vakfı tarafından şehir tanıtımı yapıldı.

08 Şubat 2019 Cuma 16:59
Alanya Havalimanı merak konusu

LETONYA’NIN başkenti Riga’da Alanya tanıtımı yapıldı. Bu sene Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yer almadığı fuarda Alanya tanıtımına ara verilmedi. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), Letonya Oteller ve Restoranlar Birliği (AHRL) ile fuarda stant açtı. Estonya, Letonya ve Litvanya’dan oluşan Baltık pazarı için büyük önem taşıyan fuarda çok iyi derecede Türkçe konuşan ve Alanya’yı iyi tanıyan Letonyalı Liene Egle, tanıtım çalışmalarına destek verdi. Fuarda 860 turizm firması yer aldı ve 30 bin ziyaretçi sayısına ulaşıldı. Alanya standını ağırlıklı olarak 30-50 yaş aralığında ve çocuklu, Rusça-Letonca konuşan aileler ziyaret etti. Bu çiftlerin en çok sorduğu sorular arasında ise ‘Alanya’ya havayolu ile ulaşım’ başta olmak üzere, ‘çocuklarla şehirde yapılabilecek etkinlikler’, ‘konaklanacak turistik tesisler’ ve ‘tatil için en iyi zaman dilimi’ konuları yer aldı. Yetkililer, havayoluyla Alanya’ya en kolay ulaşımın nasıl olduğu sorusuna Gazipaşa Alanya Havalimanı’nın (GZP) en iyi cevap olduğunu belirterek “GZP Alanya turizminin vazgeçilmezi. Havalimanı kapasitesiyle beraber uçuş sayılarının artması bölge turizminin gelişmesinde büyük rol oynuyor” dediler.
‘YÜZDE 25 ARTIŞ VAR’

Fuar hakkında bilgi veren Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Fuara ilgi oldukça yoğundu. Litvanya ve Estonya fuarlarında yüksek seviyelerde canlı satış yapılıyordu. Aynı satış performansını bu fuarda da görmemiz bizleri heyecanlandırdı. Baltık pazarı bölgemiz için çok yüksek bir potansiyel değil. Fakat alternatif pazar olarak Alanya'nın çok değer verdiği bir bölge. Alanya bu ülkelerde seviliyor ve tanınıyor. Fuarda Alanya otellerine acente temsilcileri ve misafirler tarafından yoğun ilgi vardı. En büyük 2 tur operatörü olan Teztour ve Novaturas’ın yetkilileri satışların iyi gittiğini, geçen seneye göre yüzde 25 artış olduğunu söyledi. GZP’ye her zaman uçmak istediklerini fakat şu anda planlamalarında olmadığını ifade ettiler” dedi.
SEKTÖREL ANLAŞMA YAPILMIŞTI
Geçtiğimiz yıllarda Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Letonya Oteller ve Restoranlar Birliği (AHRL) arasında Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilecek projelerin hazırlanması, personel değişimi, iki ülke arasında turizmin gelişmesi adına konferansların düzenlenmesi, karşılıklı turist akışının arttırılması ve ilişkilerin güçlendirilmesi adına geniş çaplı sektörel anlaşma imzalanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
AlanyaHavalanıMerak Konusu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81