Alanya'da çok ciddi rakamlar yok

Alanya'da çok ciddi rakamlar yok

29 Eylül 2017 Cuma 21:20
Alanya'da çok  ciddi rakamlar yok
ATOR'dan yapılan açıklamada Antalya'da tatile biten 4 binden fazla turistin ülkelerine döndürülmesi için uygun bir seçenek bulmak için çaba sarf harcadığı ancak henüz uçak bulunmadığı belirtildi. ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Alanya'dan çok ciddi rakamlar olmasa da dünya genelinde çok ciddi rakamlar var” dedi. 
 
 
Rusya’nın en büyük havayollarından olan Wim Avia’nın iflas ederek seferlerini durdurması ile, aralarında Türkiye’nin de olduğeu ülkelerde tatilde olan Rusların ülkelerine döndürülmesi için çözüm aranıyor
 Rusya Uluştırma Bakanı, Rus tatilcilerin mağdur olmaması için tur operatörleri ile işbirilği halinde olduklarını söyledi
Vim Avia'nın mağdur ettiği yolcu sayısı tam olarak bilinmemekle birlikte 10 binlerce olduğu belirtiliylor.
ANTALYA’DA 4 BİN KİŞİ
Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından yapılan açıklamada, Vim-Avia'nın charter seferlerini durdurmasının ardından bu hava yolu şirketi ile Antalya'ya giden 4 binden fazla Rus turistin ülkesine dönemediği belirtildi.
Vim Avia ile Antalya'ya turist gönderen tur operatörlerinin arasında, Intourist'ten TUI'ye, Coral'dan Anex'e kadar çok sayıda şirket bulunuyor. 
Rusya'daki tur operatörlerinden edinilen bilgiye göre, şirketler Antalya'da kalan müşterilerini ülkelerine götürmek için harekete geçti. 
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu Vim olayından dolayı çok sayıda Rus tatilcinin mağdur olduğunu belirterek, mağdrur kişi sayızınra her gün tatili biten yeni turistlerin de eklendiğini söyledi. Dahaoğlu, "Alanya'dan çok ciddi rakamlar olmasa da dünya genelinde çok ciddi rakamlar var. Antalya'da bu sayının 4 binlere kadar çıkması büyük bir zorluk oluşturdu" dedi.
VİM’İN ORTAĞI KAÇTI
Rus Haber Ajansı Interfax, Vim Avia'nın ortağı Raşit Mursekaev'in Rusya'yı terk ettiğini yazdı. Ajansın haberinde, Mursakaev'in ülkeyi terk etmesine gerekçe olarak, soruşturma komisyonunun olayı dolandırıcılık kapsamında ele alması gösterildi.
Vim Avia'nın yöneticileri ile ilgili olarak Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 4. maddesinden (çok büyük miktarda dolandırıcılık) dava açıldığı belirtilen haberde, uzmanların görüşlerine de yer verildi.
Uzmanlar Vim Avia'nın sahiplerinin tutuklanmaktan korktuğu için kaçtığını belirtiyor.
 
Son Güncelleme: 29.09.2017 21:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81