2018'de daha iyi bir turizm sezonu olacak

2018'de daha iyi bir turizm sezonu olacak

21 Kasım 2017 Salı 19:35
2018'de daha iyi bir  turizm sezonu olacak
Alanya Belediyesi ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’ya turist getiren incoming acente temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Yücel acentecilerle birlikte 2017 turizm sezonunu değerlendirirken 2018’de Alanya için daha iyi bir turizm sezonu beklediğini söyledi.
 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şehir ekonomisi için önemli bir unsur olan turizmi daha iyi bir hale getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu bağlamda incoming acenteleriyle kahvaltıda bir araya gelen Başkan Yücel 2017 sezon değerlendirmesi, 2018 verileri ve atılması gereken adımları turizmcilerle istişare etti. Toplantıya Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ve acente temsilcileri katıldı.
SİLİ: “HÜKÜMET VE BİZLER TURİZM İÇİN ALTERNATİF ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Sorunların 2015 yılında başladığını söyleyen ALTİD Başkanı ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, “Antalya’ya inen 3 buçuk milyon Rus turistin 2 milyon 800 binlere gerilemesiyle birlikte karlılıklarımızda yüzde 35’lik bir gerileme olmuştu. 2016 yılı ise zaten turizm açısından konuşulacak bir yıl değil. Özellikle Rus turistin hiç gelmemiş olması ve Avrupa’da da konaklama işletmecilerinin yapmış olduğu indirimlerle birlikte turistin gelmesi çok ciddi zararlara sebep oldu. Hükümet ve biz turizmciler bu anlamda çalışmalar yapıyoruz. Sağlık, spor ve kültür turizmi başı çeken alternatif turizm alanlarımız olarak göze çarpıyor. Hem Türkiye’nin turizm kalitesini arttırması ve ürününü çok daha uzun süre pazarlayabilmesi ve de kişi başına turizmden elde ettiği geliri arttırabilmesi anlamında bu ürünler son derece önemli. Bu bağlamda biz de Alanya bölgesi konaklama sektörü olarak pozisyon almak durumundayız. Yatırımlarımızı bu anlamda değerlendirmeliyiz. Karlılığı azalmış olan sahil turizmi dünya genelindeki sıkıntılarla beraber maliyetlerimizi azaltma noktasında hizmet kalitesinden ödün vermeden uygulamalara yönelmeliyiz.” dedi.
 “TELEFERİK ALANYA TURİZMİNE DEĞER KATTI”
Alanya turizmine katkı veren acente işletmecilerinden Terhi Alanya, yaptığı açıklamada risk alarak Finlandiya uçuşlarını kış boyu sürdüreceklerini vurgulayarak şunları söyledi; “Alanya turizmi gün geçtikçe iyiye gidiyor. 2016 sezonunun ardından 2017 ilkbahar dönemine de kötü başlamıştık. Ancak sonbahara doğru istediğimiz seviyelere ulaştık. Bu bağlamda 2018 beklentilerimizden ve potansiyelden dolayı risk alarak Finlandiya uçuşlarımızı kış boyunca devam ettirme kararı aldık. Şehir turizmi açısından alternatiflere ihtiyaç var. Bu bağlamda hizmete giren ‘Alanya Teleferik’ turizm açısından şehre değer kattı. Müşterilerimizi servislerle teleferiğe götürüyoruz ve hepsi bu hizmetten memnuniyet duyduklarını belirtiyor.”
YÜCEL: “2018 TURİZM SEZONU DAHA İYİ OLACAK”
Öncelikle katılımcı acente temsilcilerinin 2017 verilerini dinleyen ve 2018 için oluşan rezervasyon istatistiklerini dinleyen Başkan Yücel, bu bağlamda 2018 sezonunun Alanya için iyi geçeceğini söyledi. Başkan Yücel; “2016 yılında yaşadığımız sert düşüşün ardından 2017 için telaffuz edilen rakamlar umut verici. 2018 ve sonraki yıllar için şehir olarak birtakım önlemler ve geliştirilmesi gereken unsurlar mevcut. Şehir hayatı ve halkla birlikte iç içe turizm olgusu özelliğine sahip bir tatil destinasyonu olarak Alanya’da bu süreçte şehir içinde öncelikle topyekûn kalite anlayışının korunması gerekiyor. Misafir memnuniyeti ve kalite yönünde gelişiminin devam ettirilmesi, alternatif turizm olanaklarının güçlendirilmesi ve tanıtılması, misafir profili ve eğilimleri, pazar dinamikleri, yatırımların verimliliği, yeni ürünlerin yeri ve kompozisyonu, kalifiye personelin yetiştirilmesi, tedarikçilerin katılımı gibi alanlarda devamlılığın sağlanması öncelikli ve entegreli tutulmalı gerekliliğini önemsiyoruz.” dedi.
Başkan Yücel, Alanya turizminin geleceği için birlikteliğin her zaman sürmesi gerektiğine vurgu yaparken katılım gösteren acente temsilcileri ve turizmcilere teşekkür etti. 
 
Son Güncelleme: 21.11.2017 20:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81