'Turist sayısı ve otel fiyatları düştü'

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer: "Türkiye'ye getirdiğimiz turist sayısı 250 bine geriledi. Geçmişte 800 Euro'ya sattığımız tatil paketleri, 500 Euro'ya kadar düştü" dedi.

'Turist sayısı ve otel fiyatları düştü'

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer: "Türkiye'ye getirdiğimiz turist sayısı 250 bine geriledi. Geçmişte 800 Euro'ya sattığımız tatil paketleri, 500 Euro'ya kadar düştü" dedi.

24 Ocak 2017 Salı 23:30
'Turist sayısı ve otel fiyatları düştü'

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Türkiye'yi yaşayan, Türk insanı ile tanışma fırsatı bulan yabancıların Türkiye'den vazgeçemediğini belirterek, "Türkiye ile iş yapan yurtdışı merkezli tüm yabancı ve büyük tur operatörleri Türkiye'de işler düzelsin diye dua ediyor. Daha önce Türkiye'ye gelen yabancı turistler de bir an önce normale dönüş istiyor" dedi. Türkiye, Mısır ve Tunus'ta yaşanan terör olayları sebebiyle tatil yapmak isteyenlerin tercihi İspanya, Yunanistan ve Portekiz gibi ülkeler olduğunu dile getiren Karaer, Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre şöyle konuştu:
"İSPANYA OTELLERİ FİYATLARI YÜZDE 30 ARTTIRDI"
"Ancak bu ülkelerin otel ve yatak kapasiteleri bu kadar talebi karşılayacak durumda değil. Ayrıca biraz da yaşlı tesislere sahipler. Buna rağmen 2016'dan 2017'ye geçişte İspanya otelleri fiyatlarını yüzde 30 arttırdı. Yaşanan sorunlar nedeniyle 1 milyar dolar olan ciromuz 800 milyon dolara geriledi. Cirolarımızdaki kaybın sebepleri arasında Mısır ve Tunus turizminin kötü olması da var. Tunus ve Mısır'daki terör olayları sonrası Avrupa Birliği ülkelerinden bu ülkelere uçuş yasağı geldi. Bu ülkeler turist götüremedik. Yabancı tur operatörleri yazın Türkiye'den kış aylarında ise Mısır'dan beslenir. İki önemli yaz ve kış destinasyonunda ciddi problem var ve darbe almış olduk. Bu ülkelere terör olayları nedeniyle, Avrupa'ya ise satacak otel bulamadığımız için turist götüremedik. Bu yüzden yabancılara hizmet eden tur operatörler için Türkiye çok önemli bir ülke."
"TÜRKİYE'YE 170 ŞEHİRDEN YOLCU TAŞIYORUZ"
Havayolu firmaları ile de yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet verdiklerini dile getiren Yıldıray Karaer, tur operatörü olarak ise 700 bin kişiye ulaştıklarını belirtti. Türkiye'ye yaklaşık 450 bin turist getirdiklerini anlatan Kararer, şu ifadeleri kullandı: "Bu rakamlar 2016 öncesine ait. Toplam turist sayısında çok fazla kayıp yaşamasak da Türkiye'ye getirdiğimiz turist sayısı 250 bine geriledi. Ayrıca geçmişte 800 Euro'ya sattığımız tatil paketleri, 500 Euro'ya kadar düştü. Cirolar da bir hayli azaldı. Türkiye'ye 40 farklı ülkeden, 170 şehirden uçaklarımızla yolcu taşıyoruz."
Son Güncelleme: 24.01.2017 23:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81