TURİZM TAM BİTER

TURİZM TAM BİTER

22 Haziran 2017 Perşembe 22:20
TURİZM TAM BİTER
ALTİD Başkanı Burhan Sili,  dolum tesislerine ilk baştan karşı çıkılması gerektiğine dikkat çekerken,  diğer tesislerin ilçeye gelmemesi için ilçenin top yekun karşı çıkması gerektiğini kaydetti. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ise, “Belediye bunlara müsaade etmezse çivi bile çakamazlar” dedi. Her iki başkan da dolum tesislerinde olabilecek akıntı ya da sızıntının turizmi tamamen bitireceğini söylediler.
 
500 DÖNÜMLÜK SKANDAL
 Çevre ve şehircilik Bakanlığı’nın Uğrak Mahallesi’nde 500 dönümlük arazide imar çalışması yaparak bu bölgeyi Dolum ve LPG istasyonu olarak belirlemesi turizmcileri endişelendirdi. Antalya Konyaaltı’nda bulunan diğer dolum tesislerinin de ilçeye gelme ihtimalinun bulunması ise adeta bölge halkını dehşete düşürdü.  Konu hakkında açıklama yapan ALTİD Başkanı Burhan Sili,  “Alanya’nın buna karşı durması lazım. Başta belediye olmak üzere tüm birimlerle buna karşı çıkmalıyız. Aksi takdirde bu gelişmeler turizm açısından büyük bir sıkıntıya yol açar.  Olmaması için her türlü gayreti göstermeliyiz. Bunun önlemlerinin ise şimdiden derhal alınması lazım. Gerçekte bu tür tesislere en baştan kaşı çıkılmalıydı. Alanya’da olmaması gereken yerler” dedi.
BELEDİYE İSTERSE İZİN VERMEZ
AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, kendi dönemlerinde dolum istasyonu ile ilgili görüş sorulduğunu belediye meclisinin ise buna oy birliği ile red verdiğini ifade etti. Belediye istese bunlara burada çivi bile çaktırmaz. Çünkü yer altında yapılacak olan kazı, boru döşeme ve kablo gibi her türlü yatırım Alanya Belediyesi izni izni olmadan yapılamaz.  Belediye izin vermesi idi o tesis oraya yapılamazdı.  Yarın orada boşaltım yaparken bir fırtına olsa gemi kendini kurtarmak için bırakır açığa kaçar. Yakıt ya da petrol ürünü ise olduğu gibi denize boşalır.” Şeklinde konuştu.
BIRAKIN TURİZMİ HAYAT BİTER
İzmit’te 6 ay önce dolum rısanıda tankerden boşalan yakıtın hayatı felç ettiğine dikkat çeken Başkan Berberoğlu, “İşte İzmit’te 6 ay önce oldu. Deniz siyaha boyandı ve hale temizleyemiyorlar. Kuşlar zift oldu, balıklar öldü, plajlar yakıta bulundu.  Burada en ufak bir şey olsa turizm bitti. Rüzgâr nereye götürürse bu yakıt, zift ya da petrol atığı sahile yapışır. Ondan sonra temizle dur.    50 ton yakıt İzmit’te denizi ve hayatı felç etti. Buraya ise daha büyük tankerler geliyor. Tam dolum ya da boşaltım sırasında bir fırtına çıksa ya da ufak bir arıza olsa gitti işte Alanya turizmi. Bakın körfez ya da uçak krizi oldu ama her seferinde bölgeye turist geldi. Azda olsa değirmen dönüyor.   Eğer Alanya’da denize yakıt boşalırsa turizm tamamen biter. Hepimiz dükkanları otelleri kapatalım, buna izin verenler ise maaşları verir artık” dedi.
Son Güncelleme: 22.06.2017 22:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81