Turizm sezonluk işçinin yarısına çare olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında hayata geçirilen teşvik paketiyle, turizmde sezonluk işçi çıkarımının önüne geçileceği iddia ediliyor.

Turizm sezonluk işçinin yarısına çare olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında hayata geçirilen teşvik paketiyle, turizmde sezonluk işçi çıkarımının önüne geçileceği iddia ediliyor.

27 Şubat 2017 Pazartesi 21:03
Turizm sezonluk işçinin  yarısına çare olacak!
Sabah gazetesinden Betül Alakent'in haberine göre 2 milyonun üzerinde kişinin istihdam edildiği sektörde, sezon bitimi nedeniyle yaklaşık 300 bin kişinin işine son veriliyordu. Bu teşvik paketinin özellikle sezonluk işçi çıkarımının yarısının önüne geçebileceğini aktaran TÜROFED Başkanı Osman Ayık, "Sezonluk işçi çıkarımının önüne geçebilmek için uzun zamandır hükümetten SGK desteği istiyorduk. Tam bizim beklediğimiz yönde olmasa da benzer bir teşvik tüm Türkiye için geldi. Bu teşvik sektördeki sezonluk işçi çıkarımının yarısını önler. Bu da yaklaşık 150 bin kişi demek. Ancak bu teşvik paketinin askıya alınan personelleri de mutlaka kapsaması lazım. Bu da kalifiye ve deneyimli personelin sektörde kalmasına ciddi katkı yapacaktır" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de turizm sektöründe otel, kaferestoran ve tur operatörü dahil 141 bin şirketin faaliyet gösterdiğini anlatan Ayık, bunların toplam 2 milyon civarında istihdam sağladığını kaydetti. "Geçen yıl turizmde yaşanan kayıp nedeniyle yaklaşık 500 bin kişi işinden oldu ve oran 1.5 milyona geriledi" diyen Ayık, bu yıl sektördeki toparlanmaya paralel 300 bin kişilik istihdam sağlanabileceğini ve oranın 1.8 milyona çıkabileceğini kaydetti. Ayık, "Biz insan odaklı çalışan bir sektörüz. İşlerimiz iyi gittiği sürece istihdam sağlamak zorundayız. Bu nedenle işe alım süreçleri pazarlardaki toparlanmaya paralel seyredecek. Rusya, BDT ve Ukrayna iyi gidiyor ancak Avrupa kötü olursa hedeflediğimiz istihdam rakamlarını yakalayamayız" diye konuştu.

PANSİYONLARA UKRAYNA KATKISI
Rusya ve BDT ülkelerinden 4 milyon kişiyi ağırlamayı hedeflediklerini anlatan Ayık, Ukrayna'dan da yüzde 50 artış beklediklerini ifade etti. Ayık, "2016'da yaklaşık yüzde 50 artışla 1 milyon 45 bin kişi geldi. Türkiye ile Ukrayna arasında yapılan kimlikle giriş anlaşmasının etkisiyle bu yıl da yüzde 50 artış olabileceğini ve 1.5 milyona çıkacağını düşünüyoruz. Halkın çoğunluğunun pasaportu yok ve yurtdışına hevesliler. Ülkede gelir de düşük. Bu nedenle özellikle 3 yıldız ve altı otellere ciddi katkı sağlayacak" dedi.


Son Güncelleme: 27.02.2017 21:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81