Turistler 5 milyon liralık vergiyi geri aldı

Yabancılar 2016'da yaptıkları alışverişte ödedikleri 55 milyon liralık vergiyi geri aldı.

Turistler 5 milyon liralık vergiyi geri aldı

Yabancılar 2016'da yaptıkları alışverişte ödedikleri 55 milyon liralık vergiyi geri aldı.

13 Mart 2017 Pazartesi 21:47
Turistler 5 milyon  liralık vergiyi geri aldı
Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçilere KDV iade hizmeti veren Global Blue Türkiye'nin Genel Müdürü Selim Seyhun: "Yabancı ziyaretçiler Türkiye'den 2016 yılında 1 milyar liranın üzerinde alışveriş yaptı. Ancak yabancı ziyaretçiler bu tutarın 550 milyonluk kısmı için iade başvurusunda bulundu. Yabancılar 2016'da yaptıkları alışverişte ödedikleri 55 milyon liralık vergiyi geri aldı" dedi.
Seyhun, geçen yıl ortalama tax-free satışlarda (averaj harcamalar) yüzde 13,3 artış olduğunu belirterek, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt gibi Körfez ülkelerinden Türkiye'ye gelen turistlerin ziyaret ve harcamalarının devam ettiğini söyledi.
Seyhun, "Körfez ülkelerinden gelen turistlere 2016'da yapılan tax-free satışlar yüzde 10 artış gösterdi. Ekonomik konjonktüre ve terör olaylarına rağmen Arap turistler ülkemize gelmekten ve alışveriş yapmaktan vazgeçmedi." dedi.
Türkiye'yi sıklıkla ziyaret eden ve geçen yıllarda alışveriş miktarlarını önemli oranda artıran Rus turistlerin 2016'daki ziyaretlerinde ve harcama miktarlarında azalma görülse de bu yıl önemli artışlar beklediklerini kaydeden Seyhun, "Bu sayede 2017 yılında Rus turistlerin Arap turistlerden sonra en fazla ziyaret gerçekleştirmesi ve alışveriş yapmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.
Son Güncelleme: 13.03.2017 21:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81