Türel'den haller için Alanya örneği

Antalya Toptancı Hal’de düzenlenen Tarım Sergisi törenle açıldı.

Türel'den haller için Alanya örneği

Antalya Toptancı Hal’de düzenlenen Tarım Sergisi törenle açıldı.

27 Nisan 2017 Perşembe 22:27
Türel'den haller  için Alanya örneği
Sergi açılışına, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı İsmail Yücel, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Antalya Toptancı Hali Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Cüneyt Doğan ve hal esnafı katıldı. Sergi açılış töreninde hal esnafına seslenen Başkan Menderes Türel, Antalya’da tarımın turizm kadar önemli bir sektör olduğunu belirterek, tarımın birçok farklı alandaki sorunlarına yüksek ilgi gösterdiklerini söyledi. Türel, Antalya’da toptancı hallerin işletmecisi olarak, hal işletmeciliğinin sıkıntılarına, sorunlarına esnafla birlikte çözüm aradıklarını, en önemlisi eskiyen halleri yenileme ve modernize etmek için büyük bir gayretin içerisinde olduklarını kaydetti. Türel şunları söyledi: “Bu kapsamda Alanya’da 4 toptancı halimizi birleştirerek yeni bir hal kompleksi yapılması hususunda adımlarımızı attık. İnşaatımız süratle devam ediyor. Sadece Alanya Toptancı Hali’ne Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız kendi öz kaynağımızdan ayırdığımız miktar 100 milyon TL. Yıllık 35 milyon lira yatırım bütçesi olan Alanya Belediyesi’nin, bir yıllık toplam yatırım bütçesinin 3 mislini sadece Alanya Toptancı Hal kompleksi için ayırdık, harcıyoruz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, esnafın isteği doğrultusunda Yukarıkocayatak’taki yeni hal projesini rafa kaldırdıklarını, Antalya Toptancı Hali’ndeki dükkanları da isteyen komisyonculara satmak üzere çalışma başlattıklarını söyledi. Türel, “Satış işlemi tamamlandıktan sonra, Antalya Toptancı Hali’nin başka bir alanda olması söz konusu olmayacak” dedi.
Son Güncelleme: 27.04.2017 22:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81