Türel: Taş ocaklarının kökünü kazıyacağız

Türel: Taş ocaklarının kökünü kazıyacağız

24 Eylül 2017 Pazar 21:11
Türel: Taş ocaklarının kökünü kazıyacağız
AK Parti Konyaaltı İlçe Kongresi’ne katılan Başkan Menderes Türel, partililere Konyaaltı ilçesinde devam eden projeleri anlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilk günkü heyecan ve aşkla çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Biz siyasetin içerisinde makam mevki sahibi olmak için bulunmuyoruz. Biz bir davaya hizmet etmek için o davanın neferi, hizmet eri olmak için siyaset yapıyoruz. İlk günkü heyecanla, ilk günkü aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu heyecanı kaybetmezsek evelallah bizim bileğimizi kimse bükemez” dedi. Konyaaltı’nda Büyükşehir Belediyesi olarak yaptırdıkları anketle ilgili bilgi veren Türel, “Büyükşehir Belediyesi olarak Konyaaltı’nda AK Parti birinci parti. Bunu özellikle ifade ediyorum. Bizim anketlerimiz öyle kendimizi kandırmak için falan yaptığımız anketler değil, yol haritamızı çizmek için yaptığımız anketler. Ve Büyükşehir olarak birinci parti mertebesine Konyaaltı ilçesinde geldiysek bunu her noktaya taşıyabiliriz. Siyasi parti rozetimizi seçildiğimizde belediyenin kapısında bırakırız ve deriz ki bize oy verene de oy vermeyene de herkese hizmet edeceğiz. Bunun için gayret göstereceğiz deriz. Bakın bunun en güzel örneği Konyaaltı'dır” diye konuştu.
"TARAFSIZ OLMANIN ONURUNU YAŞIYORUM"
Özellikle cumhurbaşkanlığı sistemi tartışmalarında AK Parti dışında farklı partiden yöneticilerin bulunduğu il ve ilçelere yatırım yapılmadığı eleştirilerine de cevap veren Türel, “Bunun en güzel örneği Konyaaltı'dır. Konyaaltı aslında en düşük oy oranı aldığımız ilçemiz ama biz en önemli projelerimizi Konyaaltı ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Hani diyorlar ya siyasi parti mensubu olunca tarafsız olunmaz diye, cumhurbaşkanlığı tartışmalarında bunu çok söylediler. Cumhurbaşkanı partili olunca tarafsız olmaz dediler. Kesinlikle doğruyu yansıtmıyor. Bu kardeşiniz AK Parti mensubu olmaktan şeref duyuyor. Ama tarafsız bir belediye başkanı olarak da en az oy aldığı ilçeye de en önemli projeleri gerçekleştiriyor. Demek ki partili olunca tarafsız olunmaz diye bir söz kabul edilemez. Ben bir partiliyim bundan şerefte duyuyorum ama tarafsız olmanın da onurunu yaşıyorum” dedi. 
"TAŞ OCAKLARININ KÖKÜ KAZINACAK"
Konyaaltı’nın kanayan bir başka yarası olan taş ocaklarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Türel, “Taş ocakları meselesinin de kökünü kazıyoruz. Bununla da ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi. Şimdi bu taş ocaklarının hepsi belediyemize devrediliyor. Enerji Bakanımız, Kalkınma Bakanımız ve İçişleri Bakanımız, kurul kararı alarak, bu taş ocaklarının Büyükşehir Belediyesi'ne devrine karar verdi. Boğaçayı Projemizin önü açıldı ve bu taş ocaklarının projeye engel bir hali kalmadı. İşte bu sorunu da çözüyoruz. Şimdi çevre çevre diye konuşanlar, niye bunları konuşmuyorlar. Senelerdir Antalya'nın en büyük kanayan yarası, baş ağrısı taş ocakları. Boğaçayı'ndaki taş ocakları, kökünü kazıyoruz. Hani çevreciydiniz. Niye bunu takdir etmiyorsunuz? Çünkü onların gözleri var görmüyor, dilleri var söylemiyor, kulakları var duymuyor. Varsın olsun, biz Antalya’mıza, Konyaaltı’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz.” Konyaaltı’na değer katacak bir diğer proje olan Konyaaltı Sahil Projesi’nin de 2 gün önce ihalesinin gerçekleştiğini ifade eden Türel, “Bir muhteşem proje daha. Ekim başı gibi özellikle hemen varyantın altından sahil projemizin inşaatına başlıyoruz. Hedefimiz sahil projemizi önümüzdeki yaza yetiştirmek. İnşallah bunu da 2018 yazında Konyaaltı Sahil Projemizi yetiştirmiş olacağız” dedi.
Son Güncelleme: 24.09.2017 21:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81