Tüp Bebek Nedir?

Tüp Bebek Nedir?

12 Aralık 2016 Pazartesi 12:51
Tüp Bebek Nedir?

Tüp Bebek Nedir?

, aşamalardan oluşa bir yardımcı üreme yöntemidir. Bu aşamalar ise: yumurtalıkların uyarılması, uyarılmış olan olgun yumurtaların toplanması ve baba adayından sperm örneği alınması, alınan üreme hücrelerinin laboratuar ortamında döllendirilmesi, döllenen yumurtalar arasından en kaliteli olan embriyoların seçilmesi ve anne adayının rahmine transfer edilmesi ve gebelik testi olarak ifade edilebilir. Tüp bebek tedavisinde başarı oranları %45 ve %70 arasında değişmektedir. Tüp bebek tedavisi, başından sonuna kadar yaklaşık olarak 1 ayda tamamlanmaktadır. Bu süreçte, çiftin hastanede kalmasına gerek yoktur. Tüp bebek tedavisinde en kısa sürede tamamlanan aşama ise embriyo transferi olmaktadır.

Embriyo Transferi

, yaklaşık olarak 10 dakikada tamamlanmaktadır. Bu aşama oldukça kısa olsa da doktorun deneyimi, profesyonelliği ve bilgisi oldukça önemlidir. Embriyo transferinde yapılabilecek ufak bir hata, tüp bebek tedavisinin başarısızlıkla sonuçlanmasına yol açabilmektedir. Embriyo transferi, tüp bebek tedavisinin son aşamasıdır ve kritik bir öneme sahiptir. Tüp bebek laboratuvar kültür ortamı ne kadar iyi olursa olsun, hekim tarafından dikkatsizce gerçekleştirilen embriyo transferi tüp bebek tedavisinin başarısız olmasına yol açabilir. Embriyo transferinden 12 gün sonra anne adayına gebelik testi yapılmaktadır. Bu 12 günlük süreçten önce yapılan gebelik testleri, gebelik olsa dahi negatif sonuç verecektir. Bu sebeple de anne adayının 12 gün beklemesi önerilmektedir. Tüp bebek tedavisinin başarı, testin pozitif çıkmasıyla ve bundan 2 hafta sonra yapılan ultrason kontrollerinde gebelik kesesinin izlenmesi ile anlaşılacaktır. Embriyo transferinden sonra anne adayının stresten uzak kalması ve doktorun talimatlarına uyması gerekmektedir. Tüp bebek ve embriyo transferi hakkında daha fazla soru ve bilgi için adresini ziyaret edebilirsiniz.
Son Güncelleme: 13.12.2016 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81