Tuna meclisten özür dilesin!

Tuna meclisten özür dilesin!

25 Temmuz 2017 Salı 21:23
Tuna meclisten  özür dilesin!
ALTSO'nun dün gerçekleştirilen Temmuz ayı meclis toplantısına Meclis Üyesi Mustafa Tuna'nın geçtiğimiz ay söylediği 'Ben sizin gibi avara mıyım' sözleri damga vurdu. Ben bu sözü Şahin ile ayaküstü sohbet ederken söyledim diyen Tuna'nın bu sözlerine ALTSO Başkanı Şahin'de, "O sözü Mustafa Tuna, 'Ben söylemedim' demiyor. Bu sözünden dolayı Mustafa Tuna'nın meclis üyelerinden özür dilemesini de istiyorum" diye yanıt verdi.
 
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısı dün Meclis Başkan Vekili Mustafa Irmak'ın başkanlığında ALTSO Meclisi'nde gerçekleştirildi. Kasım ayında yapılması planlanan ALTSO Genel Kurulu öncesi ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile rakibi Mustafa Tuna arasında söz düellosu yaşanırken, bu gergin ortamı meclis üyeleri sadece izledi. ALTSO'nun Haziran ayındaki meclis oturumu sonrası ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in, '4 yıl sonra gelme, her zaman gel' yönündeki sözlerine, 'Ben sizin gibi avara mıyım' diyerek yanıt veren Mustafa Tuna'nın bu sözleri mecliste tartışmaları da ateşledi. Tuna'nın bu sözlerini bir ay sonra yeniden meclise taşıyan ALTSO Meclis Üyesi Fatma Taşpınar, "Geçtiğimiz ayki ALTSO Meclisi'nde kendisi adına talihsiz bir açıklama yapan bir Meclis Üyesi'nin açıklamasına duyduğum tepkiyi dile getirmek istiyorum. Bu mecliste bulunan her arkadaşımızın birbirinden değerli ve kıymetli olduğunu düşünüyorum. Alanya ekonomisine katkı veren, istihdam yaratan aktif, üretken ve çalışkan insanlar olduğunu düşünüyorum her bir meclis üyesi arkadaşımızın. Bu meclise de vakit ayırarak katılıyoruz, bundan da çok mutlu ve gururluyuz. Meclis çatısı altında avaralık yaptığımızı düşünmüyorum, arkadaşlarımızın avaralık yaptığımızı düşünmüyor. Alanya ekonomisi, ticareti, turizmi, tarımı kısacası Alanya'nın gelişimi adına neler yapabiliriz, neler yapılıyor, neler yapılabilir bunları konuşuyor, tartışıyor ve fikirler üretiyoruz. Yaşadığımız kente katma değer sağlıyoruz. Öneri ve fikirler, günümüz dünyasında en önemli katma değerlerden bir tanesidir" dedi. 
'HANGİ GÖREVLERDE OLDUĞUMU BİLMEYEN ARKADAŞLAR VAR'
Taşpınar'ın bu sözlerine sinirlenen ALTSO Meclis Üyesi Mustafa Tuna, "Fatma Hanım, ben bu konuşmayı nerede yapmışım acaba? Benim bu konuda iki kişi arasında görüşme Alanya kamuoyuna, Alanya esnafına, Alanya iş dünyasına hiç bir şekilde fayda getirmeyen açıklamanın bu şekilde basına yansıtılması öncelikle etik değil. Ben ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin, bizi uğurlarken yapmış olduğum bir açıklamadan ibarettir. Meclis tutanaklarında bu şekilde herhangibi bir şey geçmemiştir. Mustafa Tuna'nın, Alanya'da hangi görevlerde olduğunu bilmeyen arkadaşlarımıza bir hatırlatayım. Ben Alanya Belediye Meclisi'nin bir üyesiyim. Bu meclis üyesi görevimle Sayın Adem Murat Yücel başkanımın da bize verdiği görevlerle 24 saat Alanya menfaatlerine, Alanya'nın iş dünyasının menfaatleri doğrultusunda çalışma yapıyoruz. Özellikle Mehmet Şahin başkan, Yönetim Kurulu konuşmasında restorancıların sıkıntılarına ilişkin Belediye Başkanımızı ziyaret ettiğini söylüyor. Biz bu konuda sorunların çözümü için perde arkasından yapmamız gereken herşeyi ama herşeyi ALTSO'da çözülmeyen herşeyi ben Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi nezdinde çözmeye çalışıyorum. Üyelerimize hizmet etmeye çalışıyorum. Ben o konuyu o gün bıraktım ama bana bu konuda söz hakkı veren Fatma Hanıma teşekkür ediyorum. Ben Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) Genel Kurul Delegesiyim. Alanya'nın su sorunlarına ilişkin de elimden geldiği kadar ASAT ile istişare yapıp, Alanya'daki su sorunlarıyla ilgili sorunlara çözüm üretmeye çalışıyorum. Ben 1.5 yıl Alanya Belediyesi'nde encümen üyeliği görevinde bulundum. Üyelerimizin çoğu sorununun çözümü noktasında çalışma yaptım, Belediye Başkanımızla çözüm üretmeye çalıştım. Benim ALTSO Başkanım ile ikili görüşmemde yapmış olduğum bir konuşmayı sanki meclis oturumunda yapmışım ve tutanaklara geçmiş gibi lanse ederek basında yer alması öncelikle beni çok üzdü" dedi. Tuna'nın sözleri üzerine Meclis Başkanı Mustafa Irmak, "ALTSO'da görev yapan her meclis üyesinin hizmetlere mutlaka bir katkısı olmuştur. Hizmetlere ilişkin yaptığınız katkılardan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum" dedi. 
'TUNA SÖYLEDİĞİNİ İNKAR ETMİYOR'
Tuna'dan sonra söz alan ALTSO Başkanı Şahin, "Avara kelimesi toplumumuzda çok itici bir kelimedir. Meclisimizde görev yapan arkadaşlarımız alanında kendini ispat etmiş arkadaşlarımız ki, buraya meclis üyesi olarak seçilmişler. Ben her meclis üyesine eşit mesafede durdum ve bugüne kadar da kendilerine saygı duydum. O söz iki kişinin arasında olmadı ve o sözü gazetecilerin yanında söylediği için gazetelerde manşet oldu. O sözü de Mustafa Tuna, 'Ben söylemedim' demiyor. Bu sözünden dolayı Mustafa Tuna'nın meclis üyelerinden özür dilemesini de istiyorum" diye yanıt  verdi. - Mert CANTÜRK 
Son Güncelleme: 25.07.2017 23:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81