Tuna'dan Başkan Yücel'e teleferik teşekkürü

Tuna'dan Başkan Yücel'e teleferik teşekkürü

17 Ağustos 2017 Perşembe 20:42
Tuna'dan Başkan Yücel'e teleferik teşekkürü
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan adayı ve Alanya Belediye Meclis üyesi Mustafa Tuna, Alanya’da ilk kez 37 yıl önce gündeme gelen ancak çeşitli gerekçelerle yapılmayan teleferik projesini tamamlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e hizmetinden dolayı teşekkür etti.
TOZLU RAFLARDAN ALDI
Damlataş Plajı’ndan, Alanya Kalesi’ne uzanan 900 metrelik hattan oluşan teleferiğin insanlı testlere başlamasının 37 yıllık rüyalarının gerçekleşmesi olduğunu belirten ALTSO Başkan adayı Tuna, “Göreve gelen belediye başkanları teleferik projesini unuttu. Başkan Yücel, 2014 yılında o projeyi tozlu raflardan alarak hayata geçirdi. Bu süreçte birçok olumsuzluğa rağmen yılmadı. Projenin sonuna kadar arkasında durdu” dedi.
HEM TARİH HEM DE DOĞA KORUNDU
Teleferik sayesinde dünyaca ünlü ilçenin tarihi dokusunu ve güzelliklerini tek seferde ziyaretçilere sunulacağını belirten Tuna, “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve UNESCO’nun şartlarına uygun proje hazırlandı. Uluslararası bir proje hayata geçirildi. Başkan Yücel, burada hem tarihi hem de doğayı koruyan bir projeyi uyguladı. Teleferik, ziyaretçilere bayram hediyesi olacak” ifadesini kullandı.
ALANYA’YA HAYIRLI OLSUN
Dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Alanya’ya teleferiğin daha da değer katacağını söyleyen ALTSO Başkan adayı Tuna, “Bu dev ve imkansız olarak görülen proje, Alanyamızın turizmine farklı bir çehre katacak. Başta başkanımız Yücel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Alanya halkına da hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
FARKLI BİR DENEYİM
Teleferiğin Alanya turizmine canlılık getireceğini belirten Başkan adayı Tuna, “Bu tür yatırımlar turizmi canlandırır. Alanyalılar ve Alanya’ya gelen yerli-yabancı turistler, bölgede farklı bir deneyim yaşayacak. Kent sakinleri ve turistler, tepeden kısa sürede bölge hakkında bilgi sahibi olacak. Teleferik, dışa olduğu kadar iç turizme de büyük katkı sağlayacaktır. Gelen turistlerin Alanya’da daha da çok vakit geçirmelerine neden olacak” dedi.
 
Son Güncelleme: 17.08.2017 20:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81