Tuna'dan hal çıkarması

Tuna'dan hal çıkarması

20 Eylül 2017 Çarşamba 18:54
Tuna'dan  hal çıkarması
ALTSO Başkan adayı Mustafa Tuna, Alanya Hal Komisyoncuları Birliği Başkanı Adem Kaya ve esnafla Alanya Toptancı Hali’nde bir araya geldi. Projelerini anlatan Tuna, kahvaltı sonrasında hal esnafını tek tek ziyaret ederek onlara hayırlı, bereketli ve bol kazançlı günler geçirmesi temennisinde bulundu.
 
 
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan adayı Mustafa Tuna ve ekibi, güne hal esnafını ziyaret ederek başladı. Alanya Hal Komisyoncuları Birliği Başkanı Adem Kaya ve esnafla Alanya Toptancı Hali’nde kahvaltıda bir araya gelen ALTSO Başkan adayı Tuna, projelerini anlatıp talepleri dinledi.
ALTSO ARA BULUCU OLACAK
Bölgenin kalkınması için Alanya Toptancı Hali'ne gereken önemin verilmesi gerektiğini vurgulayan ALTSO Başkan adayı Tuna, “Toptancı hallerinde tarım ürünlerini, kalite standartlarının üzerine getirerek onların daha etkin fiyatlarla satılmasını sağlayacağız. Tüccar, komisyoncu, ihracatçı, manav ve pazarcılar arasında yaşanan krizlerde oda olarak ara bulucu görevini üstleneceğiz. Diğer bölgelerde sebze-meyve ticareti yapan odalarla birlikte istihbarat ağı kuracağız. Piyasa ve pazar oluşumu konularına da oda tarafından destekler sağlanacak” dedi.
ÜRÜNLER DÜNYA TANIYACAK
Yöresel ürünleri; üretim, sürdürülebilirlik ve rekabet gücünü arttırma amaçlı çalışmalar yapılacağını belirten Tuna, “Ar-Ge projelerine geri ödemesiz doğrudan destekleme sağlanacak. Bölgemizin zengin tarım çeşitliliği, sanayileştirilecek. Bölge kalkınması yaratacak ürünler geliştirilerek üniversitelerle çalışmalar yapılacak. Yöresel ürünlerin raflara girmesi için ALTSO-üniversite ortak çalışmalar yapacak. Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA ) kapsamında Alanya’nın çeşitli bölgelerindeki yöresel ürünlerin dünya çapınca tanınması sağlanacak” ifadesini kullandı.
YÖRESEL ÜRÜNLER MARKALAŞACAK
Yöresel üreticilerin, araştırma ağı sayesinde fonksiyonel piyasada daha çok söz sahibi olacağını söyleyen Tuna, “YÜciTA’yla Alanya’nın yöresel ürünleri yıllarca korunabilecek. İdeal bir coğrafi işaretleme sistemiyle hem yöresel ürünler değer kazanacak hem de kırsal kalkınma desteklenmiş olacak. Bölgenin kültürel ve biyolojik çeşitliliği YÜciTA’yla markalaşacak. Hal esnafıyla birlikte ortak kararlar verip, üst akıl oluşturacağız. Beraber olarak Alanya’nın kazanmasını sağlayacağız” diye konuştu.
TUNA’YA YOĞUN İLGİ
Konuşmaların ardından ALTSO Başkan adayı Mustafa Tuna, ekibi ve Alanya Hal Komisyoncuları Birliği Başkanı Kaya, hal esnafını tek tek ziyaret etti. Ziyaret sırasında Tuna esnafa hayırlı, bereketli ve bol kazançlı günler geçirmesi temennisinde bulundu. Hal esnafı da Tuna’yla bol bol fotoğraf çektirip yoğun ilgi gösterdi.
 
Son Güncelleme: 20.09.2017 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81