Trump'ın Kudüs kararına Erdoğan'dan çok sert eleştiri

Yunanistan ziyareti öncesi ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak tanımasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Trump'ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil." dedi.

Trump'ın Kudüs kararına Erdoğan'dan çok sert eleştiri

Yunanistan ziyareti öncesi ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak tanımasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Trump'ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil." dedi.

07 Aralık 2017 Perşembe 10:09
Trump'ın Kudüs kararına Erdoğan'dan çok sert eleştiri
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyareti öncesi, ABD Başkanı Donal Trump'ın Kudüs'ü İsrail'i başkent olarak tanımasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Sayın Trump'ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil." diyerek sert eleştiride bulundu.
 
İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:
 
"NEYE YARANMAK İSTEDİĞİNİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"
 
Bugün malum Atina'ya gidiyorum. Görüşmelerimiz var. Oradan da yarın Gümülcine'ye geçecek oradaki kardeşlerimizle bir arada olacağız.
 
En önemlisi şu. TSİ ile dün gece Amerika başkanı Kudüs'le ilgili açıklama yaptı. Amerika başkanı, aslında BM 1980 kararını falan adeta hiçe saymıştır. Bugüne kadar Amerika ve İsrail'den başka dünyada hiçbir ülkenin 1980 BM kararının dışında, ona aykırı bir adımı olmamıştır. Sadece bu iki ülke burada bu şekilde direnmiştir. Sayın Trump'ın neye yaranmank istediğini anlamak mümkün değil.
 
"EY TRUMP SEN NE YAPMAK İSTİYORSUN?"
 
Kudüs, Müslümanların, Hıristiyanların ve kısmi olarak da Musevilerin adeta ibadetgahı olarak görülmüştür bugüne kadar. Ağırlıklı olarak Müslümanların ilk kıblegahıdır. İlk kıblemizdir bizim Mescid-i Aksa. Böyle bir adımı atmak dünyada özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump sen ne yapmak istiyorsun?
 
"TRUMP'IN AÇIKLAMALARI KARIŞTIRMAYA YÖNELİK"
 
Siyasi liderler karıştırmak için değil, barıştırmak için olurlar. Şu anda sayın Trump'ın bu açıklamaları mikser görevi görmeye yöneliktir. Karıştırmaya yöneliktir, barıştırmaya değil. Çarşamba günü İİT dönem başkanı olarak tüm üyeleri İstanbul'da toparlayacağız. Bunun yanında telefonlarla görüşmelerimi sürdürüyorum. Papa ile de görüşme talebim oldu, onunla da bu akşam ya da yarın sabah görüşeceğim. Onunla da bu konuyu görüşmem lazım. Sayın Putin ile de görüşmemi yapacağım.
 
"MAHKEMEDE DÖNEN DOLAPLARI GÖRÜYORUZ"
 
Haklı olan güçlüdür bunu böyle bilmesi lazım. Burada biz haklıyız ve bu kumpasların ardında ve arkasında nelerin olduğunu da son zamanlardaki bu mahkeme sürecinden gayet iyi biliyoruz. Mahkemede dönen dolapları görüyorsunuz. Burada yalan söyledim, filanca rüşvet almadı, tamam da haftalardır aylardır ne ile meşguldü bu insanlar. Şu anda herkesin foyası açık net ortaya çıkıyor. Muameleye de buna göre tabi olacaklar.
Son Güncelleme: 07.12.2017 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81