Trafodan Çıkan Yangında 550 Hayvan Telef Oldu

Trafodan Çıkan Yangında 550 Hayvan Telef Oldu

02 Temmuz 2017 Pazar 09:21
Trafodan Çıkan Yangında 550 Hayvan Telef Oldu
Aşırı sıcaklar nedeniyle Manavgat'ın Hatipler mahallesinde bir trafodan başladığı belirtilen yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın, ekili alan ve zeytin ağaçlarına sıçradı. Büyüyerek devam eden yangın, Hatipler mahallesi 103 Sokak Yeni mahalle mevkiinde bulunan Alaaddin ve Selahattin Gök kardeşlere ait ağıllara ulaşarak tüm ağılı sardı. Ağıl içinde kurban bayramı için beslenen 550 tane koyun ve kuzu yangında telef oldu.

600 HAYVANDAN 50 TANESİ KURTARILDI
 
Hayvan sahiplerinin çabası ağıllarda bulunan 600 dolayındaki koyun ve kuzudan sadece 50 tanesinin kurtarılmasını sağlarken 550 dolayında küçükbaş hayvan yanarak telef oldu. Ağıllar tamamen yanarken, hayvanların yanı sıra hayvanlara verilmek üzere ağılların yanında depolanan yemlerde tamamen yandı.
 
Ağılların yanında otlayan 3 inek yangından nasibini aldı. Alevlerden kaçmaya çalışan ineklerin derisi büyük ölçüde yandı.

3 AYRI AĞILDA BULUNAN HAYVANLAR TELEF OLDU

Yangının bir anda başladığını belirten Selahattin Gök, "3 ayrı ağılda 600 dolayında koyun ve kuzu ile 2 inek ve 1 danamız bulunuyordu. Gördüğüm kadarıyla 50 dolayında koyunu kurtarabildik. Büyük üzüntü yaşıyoruz. Sevindirici olan kendi canımıza bir zarar gelmemesidir. Hayvanlarımıza vermek için aldığımız yemlerimizin tamamı da yangından zarar gördü" diye konuştu.

 


Son Güncelleme: 02.07.2017 09:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81