Tosmur'da ara seçim var!

Aldığı bir ceza nedeniyle muhtarlığı düşürülen Feyzullah Akar’ın yerine Tosmur Mahallesi’nde seçim yapılarak yeni muhtar belirlenecek. Seçim yasa gereği 4 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Muhtarlığa kimlerin aday olacağı merak konusu oldu.

Tosmur'da ara seçim var!

Aldığı bir ceza nedeniyle muhtarlığı düşürülen Feyzullah Akar’ın yerine Tosmur Mahallesi’nde seçim yapılarak yeni muhtar belirlenecek. Seçim yasa gereği 4 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Muhtarlığa kimlerin aday olacağı merak konusu oldu.

26 Mart 2017 Pazar 20:05
Tosmur'da ara  seçim var!

Tosmur Mahallesi’nde 2014 seçimlerinde kazanan Feyzullah Akar 2016 Haziran ayında aldığı bir cezadan dolayı muhtarlığı düşürülmüş yerine ise vekaleten 1. aza görev yapıyordu. Yasanın verdiği dayanağa göre ‘2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 33’üncü maddesinde; ‘Köy veya mahalle muhtarlığının herhangi bir sebeple boşalması halinde ihtiyar meclisi veya heyetinin birinci üyesi durumu, yazılı olarak ilgili seçim kuruluna ve mahallin en büyük mülkiye amirine bildirmek zorundadır. Boşalan muhtarlıklar için her yıl Haziran ayının ilk pazar günü seçim yapılır. Seçim yapılıncaya kadar muhtarlık görevi mahallin en büyük mülkiye amiri tarafından atanacak muhtar vekili tarafından yürütülür.’ açıklamasından hareketle Tosmur Mahallesi’nde haziran ayının ilk haftası pazar günü yani 4 Haziran’da seçim yapılacak.  İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği bilgiye göre bugün seçim için kaymakamlığa yazı yazılacağı ve YSK’nın ilan edeceği, İlçe Seçim Kurulu’nun ise belediye hoparlörü vasıtası ile 4 Nisan’da seçim takvimini açıklayacağı bilgisi alındı.
TOSMUR'DA KİM ADAY OLACAK?
Tosmur Mahallesi’nde yapılacak olan muhtarlık seçimlerinde gözler adaylara çevrildi. Şuana kadar aday olmayan Tosmur'da esnaf ve Feyzullah Akar'ın da kardeşi olan İsa Akar'a aday ol baskısı yapıldığı, yoğun bir ilginin de olduğu bilgisi geldi. İsa Akar “Tosmur'da ara seçim olduğu bilgisini aldık. Zaten böyle bir seçim olacağını bekliyorduk. Aday ol teklifleri gelmektedir. Halkımız bizi istiyorsa halkımızın bu çağrısına sessiz kalamayız. Şuan görüşmeler yapmaktayız. Görüşmelerimizde halkımızın desteği bizi sevindirmiştir. Görüşmelerimize devam etmekteyiz. İleriki bir tarihte adaylık için gerekli çalışmalar, istişareler neticesinde fikrimizi beyan edeceğiz. Bizim hedefimiz Tosmurumuza hizmetin daha hızlı, düzenli olarak akışını sağlamaktır. Şayet aday olur da halkımız bize teveccüh gösterirse belediyelerle uyum içerisinde çalışacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ortak noktamız Tosmur ve Tosmurumuzu seviyoruz” dedi.
Son Güncelleme: 26.03.2017 20:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81