Tiyatro izlemeyen çocuk kalmasın

Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Orada Bir Köy Var Uzakta” adlı proje, bu yıl “Bir Köy Bir Çocuk Bir Hayal” konusuyla devem ediyor.

Tiyatro izlemeyen çocuk kalmasın

Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Orada Bir Köy Var Uzakta” adlı proje, bu yıl “Bir Köy Bir Çocuk Bir Hayal” konusuyla devem ediyor.

02 Ocak 2017 Pazartesi 21:20
Tiyatro izlemeyen  çocuk kalmasın
2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılıyla birlikte çalışmalara başlayan Belediye Tiyatrosu, projenin bu ayağıyla Alanya’nın tüm mahallerindeki öğrencileri tiyatro ile buluşturmayı hedefliyor.

Proje kapsamında Alanya’nın tüm okulları tek tek ziyaret edilerek öğrenciler, Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda Nilbanu Engindeniz’in yazıp yönettiği, Alanyalı çocukların oynadığı “Uğur Böceği Benekli” adlı çocuk oyununa davet ediliyor. İlk kez bir tiyatro salonunda tiyatro izleme fırsatı bulan öğrenciler, duygusal ve sosyolojik anlamda da yeni değerler kazanıyor. Özellikle merkeze uzak mahallelerdeki okullarda yürütülen proje, küçük yaşta tiyatro ile tanışan çocukları son derece mutlu ediyor.  “Tiyatro izlemeyen çocuk kalmasın” anlayışıyla eğitimde sanata verilen önemin gerekliliğinin altını çizen Nilbanu Engindeniz; “Bir çocuk değişir, dünya değişir” sloganı ile Alanya Belediye Tiyatrosu’nun çalışmalarını okul dönemi boyunca devam ettireceklerini belirtti.
Son Güncelleme: 02.01.2017 21:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81