Tepe'den Çanakkale çıkarması

Tepe'den Çanakkale çıkarması

22 Ekim 2017 Pazar 19:48
Tepe'den Çanakkale çıkarması
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Çanakkale Şehitliği gezileri her hafta devam ediyor. 
 
Geçtiğimiz yıl Antalya’nın 15 ilçesinden çoğunluğu şehit ve gazi yakını olmak üzere 660 vatandaşı Çanakkale’ye götüren Büyükşehir Belediyesi ardından kırsal kesimlerdeki vatandaşları ücretsiz olarak Çanakkale’ye götürmeye başladı. Bu yıl Nisan ayında başlayan gezilerde şu ana kadar Tırılar, Gümüşgöze, Saray, Kızlarpınarı, Hocalar  Elikesik ve Yaylakonak Mahallesi sakinleri  Çanakkale’ye giden kafileler oldu. Yaz döneminde ara verilen gezilere Ekim ayından itibaren yeniden başlandı. Bu hafta ise Tepe Mahallesi’nden vatandaşlar Çanakkale’ye gitti.  Alanyalılar, Çanakkale şehitliklerini, tarih kokan yerleri rehber eşliğinde gezerek, savaşın günümüze kadar ulaşan izlerini yerinde görme şansı buldu.   
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “ Çanakkale’yi anlatmak yerine görmek lazım. Bu prensiple tarihimizde altın sayfalarla yerini alan Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı yerleri vatandaşlarımızın görmesi için bu sosyal projeyi hayata geçirdik. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda birçok kişiyi Çanakkale’ye gönderdik. Talep olması halinde önümüzdeki süreçte geziler devam edecek “ dedi. 
Son Güncelleme: 22.10.2017 19:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81