Teleferik tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın 30 yıllık hayali olan Tünektepe Teleferik Projesi’ni tamamlayarak, hizmete sundu.

Teleferik tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın 30 yıllık hayali olan Tünektepe Teleferik Projesi’ni tamamlayarak, hizmete sundu.

05 Şubat 2017 Pazar 20:11
Teleferik tamamlandı
Sarısu’dan teleferikle Tünektepe’ye ilk çıkanlar 9 dakikalık yolculuğun ardından gazeteciler oldu. Teleferiğin 1 hafta boyunca ücretsiz olacağını müjdeleyen Başkan Türel, “Antalyalıların ayağı yerden kesilecek” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yıllardır hep hayali kurulan Sarısu-Tünektepe Teleferik Hattı’nın tamamlanması nedeniyle Tünektepe’de basın toplantısı düzenledi. Teleferikle, Tünektepe’ye ilk çıkanlar Başkan Türel ve basın mensupları oldu. Antalya’nın doyumsuz manzarası eşliğinde gerçekleşen toplantıya gazeteciler yoğun katılım gösterdi.
Toplam 14 milyon 694 bin 818 liraya mal olan teleferik projesinin, diğer illerdeki benzer projelere göre oldukça ekonomik bir rakama gerçekleştiğini ifade eden Başkan Türel, şu bilgileri verdi: “Aynı uzunluktaki başka illerdeki teleferiklerin maliyetleri neredeyse bizim harcadığımız bedelin iki misline yaklaşıyor. Bizim teleferiğimiz yaklaşık 1706 metre uzunluğunda ve kablo uzunluğu 3604 metre. 8 kişi kapasiteli, 36 kabinle hizmet veriyoruz. Saatte 1200 kişiyi rahatlıkla taşıyabiliyor. Yaklaşık 9 dakikalık süre içerisinde de 605 metre rakımdaki Tünektepe’ye ulaşabiliyorsunuz. Bugün itibariyle artık deneme sürüşleri tamamlandı. Antalyalıların istifadesine de açılıyor.”
Teleferik projesinin resmi açılışının önümüzdeki hafta Başbakan Binali Yıldırım’ın Antalya’ya teşrifi ile yapılacak toplu açılış töreni içerisinde gerçekleşeceğini kaydeden Türel, resmi açılışa kadar teleferikle Antalyalıları Tünektepe’ye ücretsiz taşıyacaklarını müjdeledi.
Son Güncelleme: 05.02.2017 20:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81