SEO Çalışması Yapan Uzmanlar

SEO konusunda bilgi edinmek isteyenler için, SEO kısaltmasının Search Engine Optimization kelimelerinin baş harflerinden oluştuğunu belirtmek yeterli olacaktır

SEO Çalışması Yapan Uzmanlar

SEO konusunda bilgi edinmek isteyenler için, SEO kısaltmasının Search Engine Optimization kelimelerinin baş harflerinden oluştuğunu belirtmek yeterli olacaktır

06 Ekim 2016 Perşembe 17:50
SEO Çalışması Yapan Uzmanlar
SEO Çalışması Yapan Uzmanlar

SEO konusunda bilgi edinmek isteyenler için, SEO kısaltmasının Search Engine Optimization kelimelerinin baş harflerinden oluştuğunu belirtmek yeterli olacaktır. Bu kelime topluluğunu Türkçeye çevirdiğinizde ise ‘Arama motoru optimizasyonu (iyileştirmesi)’ anlamına geldiğini görebilirsiniz. Yani ile anlatılmak istenen çalışmalar, herhangi bir web sitesinin belirlenen anahtar kelimelerle arama motorlarında yapılan aramaların sonuçlarında üst sıralarda yer almasını hedefleyen çalışmalardır.

olarak adlandırılan kişiler ise bu çalışmaların nasıl yapılacağını belirleyen, planlayan, uygulayan ve sonuçları analiz eden kişiler olarak gösterilebilir. Yani SEO çalışmalarının başlangıç aşamasında üzerinde çalışılan web sitesinin o andaki durumunu, rakiplerinin çalışmalarını ve hedeflerini belirler, analiz eder. İşin yapılmasına karar verildikten sonra da hedeflere ulaşmak için kullanılması gereken anahtar kelimeleri belirler ve gerekli olan çalışmaları planlar. Bu planlamaları belirlenen anahtar kelimeler odaklanarak hayata geçirir. Böylece söz konusu anahtar kelimeleri kullanarak arama yapan yani gerçekten de firmanın ürünleriyle ilgilenen internet kullanıcılarına daha kolay bir şekilde ulaşılabilir. Tabi site yapısında yapılan iyileştirmeler (site içi SEO çalışmaları) site ziyaretçilerinin sitede daha çok zaman geçirmesini sağlarken, site dışı SEO çalışmaları yani backlink inşası, sosyal medya organlarında yapılan çalışmalar gibi işler de sitenin arama motorlarının gözünde daha değerli bir site olmasını, sıralamada yükselmesini ve daha çok ziyaretçi almasını sağlar.

Elbette site dışı SEO çalışmaları söz konusu olduğunda faydalanabilecek olan backlink paketleri gibi hazır sayılabilecek hizmetler de SEO uzmanı tarafından sağlanan hizmetler arasında gösterilebilir.
Son Güncelleme: 06.10.2016 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81