TED'li öğrenciler yazarlarla buluştu

TED Alanya Koleji öğrencileri “Kütüphaneler Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Türk ve Dünya edebiyatından önemli yazarların hayal dünyalarına konuk oldular.

TED'li öğrenciler yazarlarla buluştu

TED Alanya Koleji öğrencileri “Kütüphaneler Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Türk ve Dünya edebiyatından önemli yazarların hayal dünyalarına konuk oldular.

05 Nisan 2017 Çarşamba 21:22
TED'li öğrenciler  yazarlarla buluştu
Hafta boyunca süren etkinlikte derslerde yazın tarihine damgasını vurmuş önemli isimleri araştıran öğrenciler, okuma eyleminin insan yaşamındaki yeri ve önemi konusunda araştırmalar yaptılar, söyleşilere katıldılar. Kütüphaneler Haftası kapsamında Çocuk Yazarı Sima Özkan’ı ağırlayan ana sınıfı öğrencileri yazarımızın ağzından son yazdığı kitabı “Dişi Düşen Ejderha”yı dinledi. Masalı çok beğenen minik kolejliler Sima Özkan’a sorular sordular ve kitaplarını imzalattılar.
Kütüphaneler Haftası kapsamında okulumuzda gerçekleştirilen bir diğer etkinlik de Yazar Aydoğan Yavaşlı’nın ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle yaptığı söyleşiydi. Kütüphaneleri dolduran, ufkumuzu ve hayal gücümüzü geliştiren kitapların nasıl yazıldığını, yazar olabilmek için neler yapılması gerektiğini yazar Aydoğan Yavaşlı’dan öğrenen öğrencilerimiz, yazmak ve kendini ifade etme becerisinin günümüz dünyasındaki önemini kavradılar.
Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan TED Alanya Koleji Genel Koordinatörü Kamil Okuroğlu, “Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında değerli öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle pek çok etkinliğe imza attı ve okulumuz iki söyleşiye birden ev sahipliği yaptı. Bütün bu çalışmaların yanında biz okul olarak kitap okumaya verdiğimiz önemi bütün bir yıla yaymış durumdayız. Ortaokul ve lisede uyguladığımız ”Özgün Okuma Programı”yla, her ayın kitap kurdu seçilen öğrencilerin ödüllendirilmesiyle, yıl boyunca öğrencilerimizi okuma ve yazmaya teşvik eden yarışmalarımızla, okulumuzda ağırladığımız değerli yazarlarımızla öğrencilerimizin geride bıraktığı her haftasını kitapla iç içe geçirmesi gayretindeyiz.” diyerek konunun önemine değindi.


Son Güncelleme: 05.04.2017 21:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81