TED'de uluslararası kutlama

TED Alanya Koleji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında TED Alanya Koleji Geleneksel “International Cultural Festival”ini düzenledi.

TED'de uluslararası kutlama

TED Alanya Koleji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında TED Alanya Koleji Geleneksel “International Cultural Festival”ini düzenledi.

23 Nisan 2017 Pazar 22:24
TED'de uluslararası kutlama
TED Alanya Koleji İlkokul 2. sınıf öğrencilerinin, İngilizce öğretmenleriyle hazırladıkları ve 5 ayrı ülkeyi canlandırdıkları kostümlü müzikal gösterisi ve 4. Sınıflarımızın sundukları yöresel halk dansları yerleşkemizde bulunan yüzlerce katılımcıya unutulmaz anlar yaşattı. Litvanya kardeş şehirlerden Alanya'ya gelen öğrenci grupları da TED Alanya Kolejini ziyaret etti. Misafir öğrenciler modern dans ve halk dansları gösterisinin yanı sıra canlı söyledikleri şarkılarla programa renk kattılar. Lise öğrencileri yabancı dilde söyledikleri şarkılarla barış mesajı verdiler.
Programın son bölümünde ise, farklı ülkeleri ve kültürlerini yakından tanımak için öğretmen - öğrenci - veli işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olan kültür festivali düzenlendi. Kültür festivaline; Rusya, Ukrayna, Litvanya, Almanya, Macaristan, Polonya, Finlandiya, İran, Amerika ve Hollanda'dan veliler katıldı. Türkiye’nin, TED Alanya Koleji Okul Aile Birliği tarafından temsil edildiği etkinlikte veliler; ülkelerinin bayrakları, haritaları ve tanıtıcı posterlerinin yanı sıra ülkelerine özgü yiyecekler, yerel kıyafetler gibi pek çok yöresel sembolü katılımcılara tanıttılar.
Programın sonunda bir konuşma yapan TED Alanya Koleji Genel Koordinatörü Kâmil Okuroğlu, “Bugün, ulusal egemenliğimizin ve çocuklarımızın bayramı olan iki bayramı bir arada kutlamaktayız. Amacımız, öğrencilerimizi Atatürk, vatan, millet ve insan sevgisini benimseyen; milli ve manevi değerlere bağlı, kendine güvenen, hak ve sorumluluklarını bilen, saygılı, hoşgörülü bireyler olarak yetiştirmektir. Programın ikinci bölümünde sergiler kurarak kendi ülkelerine ait kültürel değerleri ve yemekleri tanıtan yerleşik yabancı velilerimiz ve yabancı ülke dernekleri de 23 Nisan coşkusuna ortak olarak kültürel kaynaşmanın en güzel örneklerini sergilemiştir. Emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz.” diyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenledikleri bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Son Güncelleme: 23.04.2017 22:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81