TED Alanya Koleji'nden ezber bozan değişimler

TED Alanya Koleji yaptığı yeniliklerle Alanya’daki eğitim algısını değiştiriyor ve ezberleri bozuyor…

TED Alanya Koleji'nden ezber bozan değişimler

TED Alanya Koleji yaptığı yeniliklerle Alanya’daki eğitim algısını değiştiriyor ve ezberleri bozuyor…

13 Kasım 2016 Pazar 20:26
TED Alanya Koleji'nden  ezber bozan değişimler
2016-2017 eğitim-öğretim sezonuna “Değişim Başlıyor!” sloganı ile giren TED Alanya Koleji, yaz tatili boyunca yürüttüğü fiziki çalışmalarla okulun akademik, sosyal, kültürel ve spor alanlarını yenileyerek, ayrıca bu alanlara yenisini ekleyerek değişimin bütün hızıyla devam ettiğini gösterdi.
Kuruluşundan bugüne dek pek çok başarıya imza atan TED Alanya Koleji, öğrenciyi yaşama hazırlayan bir eğitim politikasını benimsemiş ve bu eğitim politikasını çağın gerekliliklerine göre dizayn etmiştir. Öğrencinin akademik başarısını, yabancı dil becerisini, sosyal ve sportif etkinleri sürdürebilme becerisini ve duygusal zekâsını eş zamanlı olarak geliştiren projeler üreten TED Alanya Koleji, yaptığı yeniliklerle dünya standartlarında bir yerleşkeyi inşa etmiştir.
Kuruluşunun 10. yılında TED Alanya Kolejinde yaşanan bu büyük değişimle ilgili yerel ve ulusal basına bilgi veren Okul Müdürü ve Genel Koordinatör Kamil Okuroğlu, demecinde şu ifadelere yer vermiştir: “Dünya değişiyor, eğitim bilimleri ve teknoloji hızla değişiyor. İhtiyaçlar ve beklentiler de değişiyor. Bu değişim içinde eğitim ihtiyaçları ve velilerimizin eğitimden beklentileri de gün geçtikçe değişiyor. Bu çerçevede; TED Alanya Koleji olarak velilerimizin beklentilerini doğru algılayarak uygun modelleri hayata geçiriyor ve kendimizi sürekli yeniliyoruz.
Son yıllarda eğitimciler, mimarlar ve araştırmacılar, okulların mimari tasarımının çocukların davranışlarını büyük ölçüde etkilediğini ortaya koymuşlardır. Yapılan araştırmalar, eğitim ortamına uygun hale getirilmiş fiziksel çevrenin bireylerin davranışlarını oluşturmada ne denli önemli olduğunu; iyi tasarlanmış bir yaşam alanının çocuk için daha ilgi çekici olduğunu ve yaratıcılığını ortaya çıkardığını; çocukların fiziksel alana olan olumlu duygularını okul, öğretmen ve arkadaşlarına yansıtabildiğini bilimsel olarak ortaya koymuştur. Bu bağlamda okulumuzun fiziki yüzünde, akademik alanlarında ve yaşam sahalarında yaptığımız değişiklik ve yenilenme amacına ulaşmıştır ve TED Alanya Kolejini çok daha ilerilere taşıyacaktır. Okulumuzdaki değişimleri ve yenilikleri kısaca özetlemek gerekirse:

?    Anaokulumuzun dış cephesi, koridorları, sınıfları ve ortak yaşam alanları (kapalı oyun odası, kütüphane, uyku odası) özgün bir mimari ile bu amaçlar doğrultusunda tamamen yenilenmiştir. Sınıf içinde bulunan tüm eğitsel araçlarımız Nienhuis ve Dusyma gibi uluslararası okul öncesi materyalleri ile değiştirilmiştir ve tümüyle yenilenmiştir.
?    Fen ve Teknoloji Laboratuvarı, 3 Boyutlu Eğitim Teknolojileri Sınıfı, Resim Atölyesi ve Teknoloji Tasarım Dersliği uluslararası standartlar dikkate alınarak hayata geçirilmiştir.
?    Apple Imac Eğitim Teknolojileri Laboratuvarı, öğrencilerin teknolojik gelişimlerini duvarların dışına taşıyacak şekilde kurgulanmış ve hayata geçirilmiştir. Alanya’ da ilk ve tek olacak uygulamada ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz IMAC eğitimleri ile ileri Apple uygulamalarına, Apple uzmanlarının yönlendirmeleri ile başlangıç yapacaklardır. Apple teknolojisi ile yabancı dil eğitimi ve diğer tüm temel ders eğitimlerinin yanı sıra bilişim teknolojileri, dijital kitap yazımı, uygulama yazılımı, görsel sanatlar, müzik prodüksiyon, web tasarım gibi alanlardaki yaratıcılıklarını en ileri seviyeye taşıyarak çalışmalarını hayata geçirme şansı yakalayacaklardır.
?    Özel bir malzemeden yapılan zeminiyle açık veya kapalı olarak kullanılabilen, çocukların her türlü konforunu ve güvenliğini sağlayarak spor yapmaları amacıyla dizayn edilmiş olan tenis kortu ve basketbol sahası okulumuza kazandırılmış ve başarılarla dolu olan spor geçmişimize yeni başarıları eklemek için hazır hale getirilmiştir.
?    Öğrencilerimizin gün boyunca kullanabilecekleri, yüzeyi yapay çimle kaplanmış halı sahamızı faaliyete geçirerek öğrencilerimizin spor kültürünü geliştirebileceği alanlara bir yenisini daha eklemiş bulunmaktayız.






Son Güncelleme: 13.11.2016 20:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81