TED Alanya Koleji'nde Behramoğlu rüzgarı esti

TED Alanya Kolejinde Ataol Behramoğlu rüzgarı esti… Türk edebiyatının yaşayan en büyük şairlerinden Ataol Behramoğlu, 10 Mart Cuma günü TED Alanya Kolejinde Alanyalı sanatseverlerle buluştu…

TED Alanya Koleji'nde Behramoğlu rüzgarı esti

TED Alanya Kolejinde Ataol Behramoğlu rüzgarı esti… Türk edebiyatının yaşayan en büyük şairlerinden Ataol Behramoğlu, 10 Mart Cuma günü TED Alanya Kolejinde Alanyalı sanatseverlerle buluştu…

14 Mart 2017 Salı 19:06
TED Alanya Koleji'nde Behramoğlu rüzgarı esti

Modern Türk şiirinin en büyük isimlerinden Ataol Behramoğlu, gündüz programında TED Alanya Koleji ortaokul ve lise öğrencileriyle söyleşi-dinleti tarzında bir etkinlik gerçekleştirdi.
İki oturum şeklinde gerçekleşen söyleşiye ortaokul ve lise öğrencileri katıldı. “Bir Çocuğa Layık Olmak” kitabından alıntılar yapan ve şiirler okuyan Ataol Behramoğlu, “Şiir Hayatımızın Neresindedir?” sorusuna öğrencilerle birlikte cevap aradı. Söyleşinin son bölümünde kendisine gelen “ Şu an bizim için bir şiir yazabilir misiniz?” sorusuna “Bir çocuk denizinde yüzüyorum/Güzel şiirler yazacağımı seziyorum” şeklinde yanıt veren şair, bu şiirin devamını getirip TED Alanya Koleji ortaokulu öğrencilerine armağan edeceğini söyledi.
Akşam programında, ünlü şairimiz TED Alanya Kolejinde Alanyalı sanatseverlerle buluştu. 50 yılı aşkın sanat yaşamına pek çok şiir ve eser sığdıran, modern Türk şiirinde iz bırakan, şiir dünyamızın kendine has üslubuyla özgün bir sanatçısı olan Ataol Behramoğlu ve onun 25 yıllık yol arkadaşı, söz ve ezgi üstadı Haluk Çetin gerçekleştirdikleri söyleşi-dinleti tarzındaki etkinlikle Alanya halkına; şiirle, sanatla, müzikle dolu muhteşem bir gece yaşattı.
Türk Eğitim Derneği meşalesini Akdeniz’de yakan TED Alanya Kolejinin “Kariyer ve İnovasyon Söyleşileri” kapsamında gerçekleştirdiği bu etkinliğe katılım oldukça fazlaydı. TED Alanya Koleji Okul-Aile Birliği ve Türkçe Zümresi tarafından gerçekleştirilen bu organizasyonda Şair-Yazar Ataol Behramoğlu şiirlerinden seçmeler okudu ve öz yaşam öyküsünden anılar anlatarak şiirle olan dostluğunun geçmişine değindi. Alanya’ya geldiği dönemlerden bahsederek o dönemlerde kaleme aldığı “Alanya Günlükleri”nden bölümler okudu. Şiir arası müzik şeklinde devam eden organizasyonda Ataol Behramoğlu’nun şiirlerinin birçoğunun bestecisi olan Haluk Çetin, Behramoğlu’nun şiirlerini gitar eşliğinde yorumladı.
Dinletinin bitiminden sonra katılımcılar Ataol Behramoğlu’na, kendi kitaplarından imzalatarak onunla tanışma fırsatı buldular ve bol bol fotoğraf çektirdiler.
Programın sonunda bir teşekkür konuşması yapan TED Alanya Koleji Genel Koordinatörü Kamil Okuroğlu, “ TED Alanya Koleji, Türk Eğitim Derneğinin kültürel ve sanatsal mirasını özümseyen, yaptığı etkinliklerle bunu somutlanan, akademik başarının yanında öğrencilerinin sanatla iç içe bir yaşam sürmesi için organizasyonlar düzenleyen bir okul… Bu gece ağırladığımız misafirimiz çok müstesna bir kişilik… Birikimiyle, bakış açısıyla hem öğrencilerimize hem tüm sanatseverlere çok şeyler kazandırdığına inanıyorum.” diyerek programın düzenlenmesinde maddi-manevi emeği geçen başta Okul-Aile Birliği Başkanına, Türkçe Zümre Başkanı Vahap Eren’e ve onun şahsında Türkçe Zümresi’ne, Görsel sanatlar Öğretmeni Zahide Şentürk’e, Müzik Öğretmeni Hakan Nogay’a ve programda gönüllü olarak görev alan tüm öğrencilere teşekkür etti.
Son Güncelleme: 14.03.2017 23:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81