Tatilcilere yaz gribi uyarısı

Tatilcilere yaz gribi uyarısı

07 Ağustos 2017 Pazartesi 21:10
Tatilcilere yaz gribi uyarısı
Kulak Burun Boğaz Op. Dr. Oğuz Yılmaz, “yaz aylarında ateş, halsizlik, kas ağrılarıyla gelen grip benzeri şikayetler yaşanabiliyor. Genellikle yaz tatilinde ve sonrasında kendini gösteren, burun akıntısı, ses kısıklığı, terleme hatta ateşle ortaya çıkan yaz gribini, klima kullanımı da kolaylıkla tetikliyor” dedi. 
Memorial Antalya Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Op. Dr. Oğuz Yılmaz, yaz gribi ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Sıcaktan kaçarken hastalanmayın uyarısında bulunan Yılmaz, “Yaz gribi, sonbahar ve kış mevsiminde görülenden farklı olarak, saman nezlesine benzer şekilde, havadaki parçacıklara karşı gelişen bir çeşit alerji şeklinde kendini göstermektedir. Havadaki alerjik reaksiyona sebep olabilen nedenler, kişinin vücut direncinin düşmesi, yaz mevsiminden dolayı sürekli ince giyinilmesi, klima tozları, plajlar ve toplu yaşanılan yerlerin artması, bu mevsimde de sıklıkla grip tipi virüs enfeksiyona neden olabilmektedir” dedi
“SOĞUK ALGINLIĞI İÇİN KULLANILAN İLAÇLAR İYİ GELMİYOR”
Op. Dr. Yılmaz, “Grip ile benzer belirtiler gösterse de, hastalığın sebep olduğu organizmalar gribe göre çok farklıdır. Öncelikle bu hastalık kişiden kişiye bulaşmamaktadır. Hastalık mikrobu, su tesisatlarında, soğutma kulelerinde, havalandırma sistemlerinde çoğalarak bulaşır. Bu cihazların içinden geçen suların zerreciklerinin solunması veya istem dışı nefes yollarına kaçması ile ortaya çıkar. Günler içinde kişinin yavaş yavaş hastalanmasına neden olur. Yaz gribinde, kış gribi ve soğuk algınlığında kullanılan ya da çevreden tavsiye edilen ilaçlar kesinlikle kullanılmamalı ve mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanına başvurulmalıdır.”
Yaz gribinden korunmanın yollarını da açıklayan Yılmaz şu uyarılar da bulundu: “Dengeli beslenin. Diğer hava kirliliğine neden olan etkenlerden uzak durarak kısmen korunun. Bu dönemde rejim yapmayın. Bol su ve sıvı tüketin. Meyve ve sebze ağırlıklı beslenin. Uyku ve istirahate dikkat edin. Güneş etkisinde fazla kalmayın. En büyük tetikleyici olan klimayı ara ara kapatın, sonra tekrar açın. Yazın klima kullanımı genel olarak minimum düzeyde olmalıdır. Ancak klima kullanılması gerekiyorsa, klimanın sık sık kapatılması bir süre bekledikten sonra tekrar açılması, hafif ama kesintisiz birkaç saat çalıştırılması, sıcaklık ayarının çok düşürülmemesi, ideal serinliği elde edecek şekilde kurulması, bakımlarının düzenli olarak yaptırılması ve filtrelerinin zamanında yenilenmesi çok önemlidir. Uyunacak olan odanın pencere yoluyla havalandırılması, klima ile serinletilmesinden daha sağlıklıdır” dedi.
 
Son Güncelleme: 07.08.2017 21:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81