Tatilcilere erken rezervasyon uyarısı

Tatilcilere erken rezervasyon uyarısı

17 Ağustos 2017 Perşembe 18:34
Tatilcilere erken  rezervasyon uyarısı
Kurban Bayramı tatilinin Bakanlar Kurulu kararı ile 10 güne uzatılması, turizm sektörünü hareketlendirdi. Antalya'daki turizmciler tatilden dolayı 1 milyon üzerinde turist hareketliliği yaşayacağını belirtirken, kıyı bölgelerde ise otellerin yüzde yüz doluluk oranına ulaşacağına dikkat çekerek vatandaşları bir an önce erken rezervasyon yapması konusunda uyardı.
 
Alınan kararı son derece olumlu bulduğunu söyleyen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, "Biz uzun zamandır bayram tatilinin 10 güne uzamasını istiyorduk, bunun sonucunda sayın Cumhurbaşkanı ve hükümet üyelerinin, sayın bakanların bu talebe cevap vermesi, hem iç pazarda hem turizm hareketlilik yaratması ve turizmin hükümet gündeminde olması bizleri sevindirdi. Bu açıdan çok olumlu buluyoruz ve teşekkür ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Yağcı, 10 günlük bayram tatilinin kıyı bölgelerdeki otellerde yüzde yüzlük doluluk oranı oluşturacağını belirterek, rezervasyon sayılarının da artacağını söyledi.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran da, tatilin uzamasından dolayı turizmciler olarak mutlu olduklarını ifade etti. Duran, "Bu talep ettiğimiz şeylerden bir tanesiydi. Hükümetin bunu dinlemiş olması, sonuçta Bakanlar Kurulu'ndan bu kararın çıkmış olması bütün turizmcileri mutlu etti. Aslında var olan 6 günlük bir tatil vardı ama bu 4 gün ilaveyle biz tatil kapasitesi ile insan sayısında ciddi bir artış olacağını düşünüyoruz. Şuna inanıyoruz ki 1-1,5 milyon vatandaş bu tatil döneminde hareket edecek. Bu da hakikaten Avrupa'nın eksik olduğu, bazı sıkıntıların yaşandığı dönem için önemli bir hareket" diye konuştu.
Duran ayrıca, tatilcilere bir an önce rezervasyon yapmaları konusunda öneride bulundu.
Alınan kararı geç alınmış bir karar olarak gören turizmci Yeliz Gül Ege ise, yine de tatilin uzatılmasını iyi bir gelişme olarak gördüğünü söyledi.
 
Son Güncelleme: 17.08.2017 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81