Tatilci Rus sayısı kriz öncesine dönebilir!

Rusya'da Türkiye satışlarındaki yükseliş sürerken, Türkiye iç pazar ve Kırım gibi çevre destinasyonlarına karşı da avantajlı konuma geldi.

Tatilci Rus sayısı kriz öncesine dönebilir!

Rusya'da Türkiye satışlarındaki yükseliş sürerken, Türkiye iç pazar ve Kırım gibi çevre destinasyonlarına karşı da avantajlı konuma geldi.

22 Ocak 2017 Pazar 19:04
Tatilci Rus sayısı kriz  öncesine dönebilir!


Rusya’dan turizm sektörü içim iyi haberler gelmeye devam ediyor.  Geçtiğimiz yıl yasaklarla birlikte önem kazanan Rusya içindeki ve Kırım gibi yakın çevresindeki tatil destinasyonları önem kazanırken, bu yıl ibrenin tersine döneceğinin işaretleri gelmeye başladı.
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, 2017 yaz sezonu sonunda Türkiye’de tatil yapan Rus turist sayısının kriz öncesi düzeye dönebileceğini bildirdi.
Lomidze Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, “Türkiye’den olumsuz hiçbir haberin olmaması şartıyla ve mevcut siyasi, ekonomik ve mali statülerin korunması halinde 2017 yılında talepler kriz öncesi seviyesine dönebilir” ifadesini kullandı.
Lomidze, Türkiye’nin Rusya’da erken rezervasyon hacmine göre lider konumda olduğunu belirtti. Ayrıca, şimdi turların 2014-2015 yıllarında yani tur satışlarına yasak getirilmeden önceki dönemden daha aktif satıldıklarına da dikkat çeken Lomidze şu şekilde devam etti:
“Türkiye’de yaşananlara rağmen turlar hiçbir zaman olmadığı kadar aktif olarak satılıyorlar. Bu Türkiye’de tatile ertelenen talebin etkisi. Bu talep olumsuz haberlerin olmaması halinde devam edecek. Türkiye henüz Rus turistler için özel indirimler veya fiyatlarda düşüş yapmayı planlamıyor, çünkü geçen sene fiyatlar zaten %20 oranında azaldı. Bu sene Mayıs- Temmuz aylarında fiyatlar geçen senenin seviyesinde olabilirler, ama yüksek sezon sürecinde fiyat artışı yaşanabilir.”
"TÜRKİYE’DE İYİ BİR TATİL KIRIM’DAN YÜZDE 20 DAHA UCUZ"
Öte yandan Kırım’da yetkililer bu yıl 6 milyon turist ağırlama planları yaparken, "daha kaliteli ve daha ucuz" Türk otelleri ile rekabetin güçlüğüne işaret ediliyor.
Rus uzmanlar, "Potansiyel Rusyalı tatilciler, daha uygun olan Türk otellerinin sunduğu teklifleri değerlendiriyor" diyor.
Tur operatörlerinin verilerine göre, Rus vatandaşları için Türkiye’de 4 ya da 5 yıldızlı bir otelde “her şey dahil” sisteminde tatil, Yalta’da aynı seviyedeki bir otelde yapılacak tatile kıyasla yüzde 20 daha ucuz.
Türkiye’de iki kişi için iyi bir otelde tatil yapmanın günlük maliyeti 6-8 bin ruble iken, Kırım’da 10-12 bin ruble arasında.
“Türkiye’de her tatil beldesinde 40 civarında 4-5 yıldızlı otel var ve bu oteller sıkı bir rekabet içinde, örneğin Yalta’da ise bu sayı 10” diyen Kırım Turizm Bakanlığı yetkilisi Lyudmila Babiy’e göre iki ülkenin fiyatları arasındaki fark buradan kaynaklanıyor.
Babiy, önümüzdeki yaz sezonunun charter  uçuşlarına getirilen yasağın kalkmasından sonraki ilk sezon olmasının da Türkiye’nin fiyat kırma politikasında etkili olduğu düşüncesinde.

Son Güncelleme: 22.01.2017 21:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81