TAM ZAMANI

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, bu haftaki istişare toplantısında Döviz Alım Satımı, Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Bankaların temsil edildiği 18. grubun yanı sıra banka şube müdürlerini de ağırladı.

TAM ZAMANI

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, bu haftaki istişare toplantısında Döviz Alım Satımı, Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Bankaların temsil edildiği 18. grubun yanı sıra banka şube müdürlerini de ağırladı.

10 Kasım 2016 Perşembe 00:30
TAM ZAMANI
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin,  bu haftaki istişare toplantısında Döviz Alım Satımı, Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Bankaların temsil edildiği 18. grubun yanı sıra banka şube müdürlerini de ağırladı. Şahin, toplantıya katılan banka şube müdürlerinden zorlu bir sezonu geride bırakan iş dünyasına  her zamankinden daha fazla destek olmaları çağrısında bulunarak “Bankaların sadece  iyi gün dostu olmadığını göstermenin tam zamanı” dedi.

ALTSO’nun geleneksel kahvaltılı istişare toplantıları bu hafta Döviz Alım Satımı, Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Bankaların temsil edildiği 18. grup ile devam etti.  Oda faaliyetleri konusunda bilgi veren Başkan Şahin, toplantıya katılan banka şube müdürlerinden zorlu bir sezonu geride bırakan iş dünyasına  her zamankinden daha fazla destek olmaları çağrısında bulundu. Şahin, “Bankaların sadece  iyi gün dostu olmadığını göstermenin tam zamanı” dedi. Şahin, oda olarak bu konuda üzerlerine düşeni de yapma gayreti içinde olduklarını belirterek, “Göreve geldiğimiz 2013 Haziran’dan bu yana üye kayıt ve aidatlarına hiç zam yapmadık” dedi.
ŞAHİN; “HEPİMİZ AYNI GEMİNİN İÇİNDEYİZ”
09 Kasım 2016 Çarşamba günü Alanya Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen kahvaltılı istişare toplantısında konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, turizm sezonunun çok kötü geçtiğini belirterek banka müdürlerinden iş dünyası yararına çeşitli taleplerde bulundu.
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin bankalar tarafından daha fazla desteklenmesi gerektiğini aktaran Başkan Şahin, “Rusya'nın uçağı düşürüldü Alanya'mızın dinamikleri tarım, inşaat ve turizm çok ciddi şekilde etkilendi. Bizler kriz başlar başlamaz  ilçemizde yaşayan Rus vatandaşlarını Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı toplantıda ağırladık. Dünyaya mesaj verdik. Yine yabancı sermayeli şirketlerin yetkilileri ile de bir araya geldik. Krizi aşmak için var gücümüzü kullandık. Bakanlarımızla,  TOBB Başkanımızla  ve diğer yetkililerle konuşup, derdimizi anlattık. Üyelerimizin sorunlarına çözüm aradık. Üyelerimiz, esnaflarımız zor günler geçiriyor. Bugün aramızda olan banka müdürlerimizden de bir isteğim var. Özellikle esnaf penceresinden bakıldığı zaman, banka müdürlerimizin 'İyi gün dostu' olarak değerlendirilmesini istemiyorum.  Kıymetli müdürlerim lütfen bunu söyletmeyelim. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Birbirimizi elimizden geldiği kadar kollayalım. Biz büyük bir aileyiz” dedi.
“2017 Yılından umutluyuz” diyen Başkanı Şahin,  iş dünyası ve kredi veren kurumlar geleceği beraber inşa etmeli.  Birbirlerine destek olmalı. Bu manada hepimize görevler düşüyor. Herkes üzerine düşeni yaparsa sorun kalmaz” diye konuştu.
BAŞKAN ŞAHİN: “İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ”
Konuşmasının başında çalışma prensiplerine ve misyonlarına değinen Başkan Şahin, “Koordineli, uzlaşıcı, birlik ve beraberlik içinde şehrimize hizmet ediyoruz. Bunun için her kurum ile işbirliği yapıyoruz. Alanya Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapıyoruz. Ama lokomotifimiz pek tabidir ki Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’dur. Kendisine projelerimize verdiği destek, hem Alanya’mıza hem de ülkemize yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür ve şükranlarımı sunarım” dedi.
 ŞAHİN: “ALTSO TURİZM MYO’YU 6 AYDA TAMAMLADIK”
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu hakkında bilgiler veren Başkan Şahin, okulun rekor süreyle 6 ayda tamamlandığını söyledi. ALTSO Meclisi olarak ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu yapma kararı almalarının ardından, ‘Yapamazsınız, bu bütçeyle zor’ tarzı eleştiriler aldıklarını belirten Başkan Şahin, her türlü fedakarlığı göstererek okulu 6 ayda bitirdiklerini dile getirdi. Söz verdikleri gibi okulu 2016-2017 Eğitim sezonuna yetiştirdiklerine değinen Başkan Şahin, turizm sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısının ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu sayesinde ortadan kalkacağını söyledi.
Şahin çok sayıda projeye yer verdiği konuşmasında, yükseköğrenimden tanıtıma, tanıtımdan şehrin sorunlarının çözümüne yönelik yapılan çalışmalar ve üye odaklı projelere kadar  onlarca çalışmadan söz etti.
Yoğun ilgi gören  kahvaltılı istişare toplantısına Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, İŞKUR Alanya Hizmet Müdürü Selami Harman, Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, ALTSO yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda komite üyesi katıldı.
Son Güncelleme: 10.11.2016 00:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81