Takavut'tan 'çakıl ocağı' açıklaması

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, Alanya'nın Elikesik Mahallesi'nde yeni çakıl ocağı açılmasına ilişkin Antalya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, 'ÇED raporu gerekli değildir' yönündeki raporu ve mahalle sakinlerini karara tepki göstermesiyle ilgili konuştu.

Takavut'tan 'çakıl ocağı' açıklaması

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, Alanya'nın Elikesik Mahallesi'nde yeni çakıl ocağı açılmasına ilişkin Antalya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, 'ÇED raporu gerekli değildir' yönündeki raporu ve mahalle sakinlerini karara tepki göstermesiyle ilgili konuştu.

27 Ekim 2016 Perşembe 08:19
Takavut'tan 'çakıl  ocağı' açıklaması
CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, Alanya'nın Elikesik Mahallesi'nde yeni çakıl ocağı açılmasına ilişkin Antalya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, 'ÇED raporu gerekli değildir' yönündeki raporu ve mahalle sakinlerini karara tepki göstermesiyle ilgili konuştu. Takavut, "Buradan yetkililere sesleniyoruz. Çakıllar muhakkak ihtiyaçtır ama bunun da yerleşim yerlerine uzak olan yerlere yapılmasını öneriyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantı sonunda basın mensuplarına açıklama yapan İlçe Başkanı Ali Takavut,  Elikesik Mahallesi'ndeki taş ocağıyla ilgili soruna değindi. Takavüt, "Elikesik'te yeni bir taş ocağı sorunu gündeme geldi. Aşağı yukarı bundan 10 yıl önce bir şirkete izin verilmemişti, iptal edilmişti. Şimdi ne hikmetse bu şirket taş ocağıyla ilgili hemen geçmişte iptal edilen yerin çok yakınında biraz üst kısmında yeni bir yere taş ocağı açma ruhsatı almış vaziyette. Taş ocaklarının o bölgede yaşayan insanlara, hayvanlara, bitkilere ne kadar zarar verdiğini burada anlatmama gerek yok. Elikesik muhtarı Yusuf Boz bugün partimizi ziyaret etti. Kendisiyle istişare ettik. Muhtar Boz, burada taş ocağının açılmasına karşı. Mahalleli de karşı. Boz, içme suyuna artık çamur karıştığından, sulama sularının artık derinlere gittiğinden, aşağılara çekildiğinden ve şu anda sulama sıkıntısının çekildiğinden bahsetti. Boz, taş ocağından çıkan tozların sebze meyvelere zarar verip kurutur hale getirdiğini de söyledi. Taş ocağından çıkan kamyonlar belediyenin zamanında döktüğü asfaltı kullanıyor. 20 tonluk kamyonlar 30 ton yük atabiliyor. bu basınca asfalt dayanmıyor ve parçalanıyor. o nedenle bizler CHP olarak bu tür ocakların yerleşim yerlerinin çok uzaklara yapılması ve dağıtımının yapılmasını istiyoruz. Torosların yukarılarında bu şekilde taş ocaklarının kurulacağı, insanların, yerleşim yerlerinin dışında olan yerler var. Nedense oraları seçmiyorlar. Seçilmeyişinin nedeni bence ulaşım. Çünkü burasının dağıtımı yakın. Araçların hem dağıtımı hem yakıtları daha az olacaktır. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Asfaltlamada, betonarmede kullanılacak olan çakıllar muhakkak ihtiyaçtır ama bunun da yerleşim yerlerine uzak olan yerlere yapılmasını öneriyoruz" dedi.
'CADDEDE ARABAYLA ZOR GİDİLİYOR'
Mahmutlar Mahallesi'nin Barbaros Caddesi'nde parkeden dolayı büyük sorun yaşandığını belirten Takavut, "Bu caddede arabayla bile zor gidiliyor. bütün parke taşları yerlerinden oynamış, çukurlar açılmış vaziyette. Arabanızla 30-40 kilometre hızla o yollardan geçemiyorsunuz. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bu parkelerin düzeltilmesi veya eğer yapılacaksa da tamamen sökülüp yeni baştan bir düzenleme getirilmesi gerekiyor. Çünkü o cadde Mahmutlar'ın yüz akı. Çok işlek bir cadde" diye konuştu.
Son Güncelleme: 27.10.2016 08:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81