Takavut çiftçinin sorununu TBMM'ye taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, Çiftçi Mallarını Koruma Konunuyla ilgili çiftçilerin yaşadığı sıkıntılarıi CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın aracılığıyla TBMM'ye taşıdı.

Takavut çiftçinin sorununu TBMM'ye taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, Çiftçi Mallarını Koruma Konunuyla ilgili çiftçilerin yaşadığı sıkıntılarıi CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın aracılığıyla TBMM'ye taşıdı.

07 Ekim 2016 Cuma 22:31
Takavut çiftçinin sorununu TBMM'ye taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, Çiftçi Mallarını Koruma Konunuyla ilgili çiftçilerin yaşadığı sıkıntılarıi CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın aracılığıyla TBMM'ye taşıdı. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Takavut, "Geçmiş günlerde özellikle kırsal mahallelerimizdebu çiftçi mallarını kanunu hakkında bir kurul oluşturulmuştu, o kurulla ilgili bizlere çok fazla şikayetler geldi. Bizde ciddi bir şekilde bu vatandaşlarımızdan gelen şikayeti not aldık. Daha sonra da hem vatandaşlarla hemde muhtarlarımız ile bunu paylaşarak bu konuyu TBMM'ye taşıma sözü vermiştim. Bunu da gerçekleştirdi. Bizim Genel Başkan Yardımcımız ve Antalya Milletvekilimiz Sayın Çetin Osman Budak ile bu konuyu detaylı bir şekilde konuştuktan sonra  Sayın Budak'ta gerekli çalışmaları yaptı. Bende bizzat Ankara'ya giderek  görüşme yaptım. Daha sonra Sayın Budak TBMM'ye Başbakan tarafından yazılı olarak yanıtlamasını istediği bir soru önergesi verdi.
'KORUMAK DEVLETİN GÖREVİDİR'
Bu soru önergesinde şu ifadeler yer alıyor: 1941 yılında çıkarılan Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanun'un uygulanması ile ilgili bir çok bölgeden yakınmalar gelmektedir. Güvenlik konusunda hiçbir tedbir alınmamasına karşın köylülerden 'ücret' alındığı, kaynakların yerinde kullanıldığı bildirelmektedir.  Ayrıca bazı yerleşim birimlerinde bu ücret halep edilirken, bazı noktalarda ise böyle bir uygulamanın yapılmadığı da bilinmektedir. Devletin sunmakla hükümlü olduğu hizmetlerden birisi de güvenliktir. Köylülerimiz ve çiftçilerimizin mallarının korunması da devletin görevidir.  Uygulaması konusunda sıkıntılar içiren, günün koşullarına uymayan mevzuatın gözden geçirilmesi gerekliliği açıktır. Bu kapsamda Antalya'da kaç adet faal Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı vardır? Antalya ve ilçelerinde koruma ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle haciz işlemi başlatılan çiftçi, kötlü sayısı nedir? Toplam borç tutarı ile ilçelere göre dağılımı nasıldır? Antalya'da Alanya ve Gazipaşa gibi ilçelerle birlikte Türkiye'nin bir çok noktasında bekçi ya da güvenlik hizmeti verilmediği halde, çiftçilerden, köylülerden koruma ücreti istendiği doğru mudur? Konunun incelenmesi için bir çalışma yapılacak mıdır? Mevzuat gözden geçirilerek, devletin, kamu hizmeti olarak çiftçi malları koruması sağlanacak mıdır?" - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 07.10.2016 22:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81